Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Σύσκεψη νωρίς το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο για τους άστεγους στο ψύχος - 5.000 άτομα ο αριθμός των συμπολιτών στην Τράπεζα Τροφίμων

Πάτρα - Σύσκεψη νωρίς το πρωί της Τρίτης...

Η σύσκεψη θα γίνει στις 8.30 το πρωί όπως ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Τουλγαρίδης του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου

Επιδείνωση ως γνωστό θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη 30-12-2014, κυρίως από τις πρωινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, τους θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο πέλαγος και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Την ίδια ώρα λόγω της επέλασης του ψύχους, σε πλήρη ετοιμότητα έχουν ήδη τεθεί οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη, λόγω ακριβώς των προβλέψεων για σημαντική και ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει το σάιτ newsit.gr, κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ EXELIXIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, EMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ-ΕΜΕ, κ.α.) ξεκινούν τις επί τόπου παρεμβάσεις, μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους συμπολίτες μας και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.

Στην Πάτρα αναμένεται να γίνει σύσκεψη των αρμοδίων φορέων για το θέμα την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 στις 8.30 το πρωί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο thebest.gr, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης, νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Δημοτικό Μέγαρο της Μαιζώνος, θα γίνει η συνάντηση – σύσκεψη των φορέων που εμπλέκονται όπως ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, κ.α.

Στη διάρκεια της σύσκεψης θα συζητηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του ψύχους και της προστασίας συμπολιτών μας που κυκλοφορούν άστεγοι ή δεν έχουν ένα ζεστό χώρο να διαμείνουν.

*Στο μεταξύ όπως ανέφερε ο κ. Τουλγαρίδης στο thebest.gr, συνεχίζεται η διανομή των τροφίμων και παιχνιδιών για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου και της Μητροπόλεως Πατρών απέναντι από το ναό του Αγίου Ανδρέου.

Όπως υπολογίζεται, είναι τουλάχιστον 40 οι καταγεγραμμένες οικογένειες που δεν έχουν ως τώρα περάσει από την Τράπεζα Τροφίμων, οπότε αναμένεται έως και την Τετάρτη παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θα είναι η ανοικτή η υπηρεσία, να επισκεφθούν οι δικαιούχοι που απομένουν και να λάβουν τα γιορτινά αγαθά που περιλαμβάνουν από ζυμαρικά και γλυκίσματα μέχρι γάλα, παιχνίδια, κρασί, αναψυκτικά, κ.α.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τουλγαρίδης, δυστυχώς φέτος δεν διανεμήθηκε γιορτινή γαλοπούλα, καθώς δεν είχε υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός μέσω δημοσίου διεθνούς διαγωνισμού, από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ωστόσο ως νέα δημοτική αρχή του Κώστα Πελετίδη δεσμεύονται πως κάτι τέτοιο θα προσπαθήσουν να γίνει για του χρόνου τα Χριστούγεννα.

Πάντως οι δικαιούχοι πήραν και κρέας όπως κοτόπουλο. Εξάλλου πριν από περίπου δύο μήνες, τον περασμένο Οκτώβριο είχε γίνει διανομή βάσει προγραμματισμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ειδών κρέατος σε όλους τους δικαιούχους της Τράπεζας Τροφίμων της Μητροπόλεως και του Δήμου Πατρέων.

Όσο για τον αριθμό στον οποίο έφτασαν φέτος τις γιορτές όσοι είχαν ανάγκη και απευθύνθηκαν για βοήθεια στην Τράπεζα Τροφίμων, ξεπέρασε όπως αποκάλυψε ο κ. Τουλγαρίδης, τις 1300 οικογένειες και συνολικά τα 4500-5000 άτομα.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις