Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

'Τα ρεπορτάζ που δεν έκανα"-Παρουσίασε το βιβλίο του ο δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλης Μαστής

'Τα ρεπορτάζ που δεν έκανα"-Παρουσί...

Στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα, η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ» του δημοσιογράφου – αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Η Ροδιακή» και  μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλη Μαστή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, εκπρόσωποι Δωδεκανησιακών Σωματείων και Συλλόγων της Αττικής, καθηγητές από σχολές δημοσιογραφίας, δημοσιογράφοι αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, Δωδεκανήσιοι που κατοικούν ή βρέθηκαν στην Αθήνα  και δεκάδες φοιτητές δημοσιογραφικών σχολών.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοσιογραφικών Ενώσεων κ. Δημήτρης Κουμπιάς, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ κ. Θέμης Μπερεδήμας, ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ (ΕΣΗΕΠΗΝ) κ. Θανάσης Μπαμπανέβας ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος μέλος του ΤΕΑΣ κ. Κώστας Βασιλάκης.

O Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών  κ. Δημήτρης Κουμπιάς, εκτός από το βιβλίο και τον συγγραφέα,  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο δημοσιογράφο Σταύρο Απέργη, στον οποίο ο συγγραφέας Μιχάλης Μαστής αφιέρωσε το βιβλίο του, καθώς υπήρξαν στενοί συνεργάτες και φίλοι από την έναρξη της δημοσιογραφικής τους καριέρας, αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ κ. Μπερεδήμας, αναφέρθηκε εκτενώς στο περιεχόμενο του βιβλίου επισημαίνοντας  μεταξύ των άλλων τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται να εργαστεί και να αποδώσει στον αναγνώστη, τον ακροατή ή τον τηλεθεατή ένας δημοσιογράφος, που καλύπτει τον οποιονδήποτε τομέα ρεπορτάζ.

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος, χαρακτήρισε διδακτικό, ευχάριστο, χιουμοριστικό και καλογραμμένο το βιβλίο και μίλησε για τα «ρεπορτάζ» εκείνα που περιγράφονται στο βιβλίο και τα οποία τον εντυπωσίασαν. Προέτρεψε δε τους σπουδαστές των σχολών δημοσιογραφίας που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, να ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που θέλει τους ρεπόρτερ μάχιμους να είναι επιτόπου σε κάθε γεγονός, και σε πλήρη ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή και όχι καθήμενους πίσω από τα πληκτρολόγια των κομπιούτερς.

Ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ κ. Θανάσης Μπαμπανέβας, προχώρησε με τη σειρά του σε μια εξαιρετική ανάλυση του βιβλίου, μιλώντας για τον αγώνα και τις αγωνίες των μάχιμων δημοσιογράφων. Επισήμανε ότι τα μέσα ενημέρωσης, δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι όργανα εμπορικού κέρδους, αλλά μέσα κουλτούρας με συγκεκριμένη αποστολή την καταγραφή και αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων, υπερασπιζόμενα πάντα ιδέες που υπηρετούν την πρόοδο, τη δικαιοσύνη και την ισοπολιτεία της κοινωνίας μας.

Ο δημιουργός του βιβλίου Μιχάλης Μαστής, ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους τους συναδέλφους προέδρους  που του έκαναν την τιμή να παρουσιάσουν το βιβλίο του, τους σπουδαστές των δημοσιογραφικών σχολών, τους καθηγητές  και τον διευθυντή του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας  που ήταν παρόντες, τον πρόεδρο των Δωδεκανησιακών Συλλόγων κ. Φραγκούλη, τους Ροδίτες φοιτητές από τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο που ήταν παρόντες, την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και το ΕΒΕΑ για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων, τον  πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ  κ. Κυριάκο Κορτέση για την βοήθεια και στήριξη στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης (ο οποίος απουσίαζε λόγο ασθένειας)και την Ροδίτισσα συγγραφέα Αναστασία Κορινθίου για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο «ζωντάνεψε» δύο από τα «ρεπορτάζ» του βιβλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση δεν είχε κανέναν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ότι σε όλους τους φοιτητές δόθηκαν δωρεάν βιβλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις