Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ανδρέας Καραβέλας στο thebest.gr: “Η Πάτρα θα πρέπει να είναι ενωμένη”

Ανδρέας Καραβέλας στο thebest.gr:  “Η Πά...
Λαλιώτη Αμαλία

Ο προπονητής των Ελπίδων Πάτρας μιλά για το χάντμπολ στην πόλη μας

Ο Ανδρέας Καραβέλας εκτός από την μεγάλη του καριέρα σαν τερματοφύλακας στην μεγάλη κατηγορία του χάντμπολ, αλλά και την Εθνική ομάδα, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια με τις Ελπίδες Πάτρας. Ωστόσο οι δυσκολίες είναι πολλές, αφού τα οικονομικά βάρη των ομάδων είναι τεράστια.

Πέρυσι είχατε μία δύσκολη χρονιά όπου η ομάδα δεν ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα. Φέτος ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Ένας και βασικός να βρούμε χρήματα να αντεπεξέλθουμε και να κατέβουμε, αλλά αν δεν βρεθούν χρήματα δεν θα τα καταφέρουμε. Έχουμε κάνει κάποιες επαφές με χορηγούς και περιμένουμε.

Ωστόσο είναι αρκετά παιδιά στην προπόνηση, δεν αξίζει η προσπάθεια;

Διοικητικά δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε κάτι περισσότερο. Είναι δύσκολες εποχές, αφού εκτός από τα ταξίδια και στα εντός έδρας θα πρέπει να πληρώνουμε διαιτητές, γραμματείες και άλλα.

Έχεις δημιουργήσει ένα ρόστερ μικρών και μεγάλων αθλητών. Είναι εφικτή η συνεργασία μεταξύ τους;

Έχουμε αθλητές που έχουν πραγματοποιήσει λαμπρές καριέρες όπως οι Γιογκαράκης, Τσαγκαράτος, Κωτσόπουλος και ο τώρα ήρθε ο Βασιλάτος, οι οποίοι βοηθούν και τους μικρότερους και τους δείχνουν τα μυστικά τους αθλήματος.

Πώς βλέπεις το μέλλον του πατραϊκού χάντμπολ;

Στο ανδρικό θεωρώ ότι το μέλλον είναι αβέβαιο, ενώ στις γυναίκες η Ορμή Λουξ ασχολείται και μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά με χορηγούς. Προσπαθεί και φέτος να πρωταγωνιστήσει αλλά γενικότερα το άθλημα δεν είναι στην καλύτερη εποχή του.

Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι το παιχνίδι της Εθνικής με την αντίστοιχη της Κύπρου, παρακολούθησαν ελάχιστοι φίλαθλοι;

Στο κομμάτι της Εθνικής θα έπρεπε στην πόλη να έχουμε εκμεταλλευτεί την παραμονή της, προσωπικά περίμενα κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που είδα. Ένας παράγοντας ίσως να ήταν ότι το Τόφαλος είναι μακριά. Από εκεί και πέρα θα χρειαζόταν πιο πολύ οργάνωση και συσπείρωση των ανθρώπων του χάντμπολ και της τοπικής επιτροπής.

Η Πάτρα έχει βγάλει κορυφαίους αθλητές, υπάρχουν νέα ταλέντα;

Το άσχημο είναι ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πολυτέλεια των αθλητών να διαπρέψουν στο μέλλον. Το σημαντικό για μένα είναι να έχουμε αθλητές, αλλά κακά τα ψέματα τα παιδιά έχουν άλλες προτεραιότητες και δεν έχουν κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Το κλειδί όμως θα είναι η γενική συσπείρωση στην Πάτρα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία

Τι φταίει και δεν υπάρχει αυτή η πολυπόθητη συνεργασία στην Πάτρα;

Πάντα οι συνεργασίες είναι δύσκολες γιατί όλοι κοιτούν μόνο τη δική τους πλευρά και όχι των άλλων, εγώ για αυτό έχω κάνει πρόταση για ανοικτή συζήτηση παρουσία τρίτων.

Αυτό φταίει που τόσα χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε μία και δυνατή ομάδα;

Βέβαια αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Πατρινοί αθλητές παίζουν στην Αρτα, στο Αίγιο και στην πόλη μας, είναι δύσκολα τα πράγματα. Γενικά υπάρχουν ταλέντα αλλά είναι σκόρπια. Θα πρέπει να υπάρξει ισχυρή διοίκηση που θα τους ενώσει, στο πλαίσιο μια καλής συνεργασίας και να χαιρόμαστε όπως παλιά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports