Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα - 7 έγιναν οι "αυτονομημένοι" της παράταξης Δημαρά- Μιλούν για ψέματα και ανακρίβειες της εισήγησης Κορδά

Πάτρα - 7 έγιναν οι "αυτονομημένοι&...

Χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να χτίζει και όχι να γκρεμίζει ότι καλό έχει γίνει μόνο για να διατηρήσει το ...προνόμιο της καταγγελίας, επισημαίνουν

Με ψέματα και ανακρίβειες, που αφορούν την κατάσταση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, προμήθειες και μελέτες, συνόδεψε η δημοτική Αρχή την εισήγησή της για το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ομάδα 7 δημοτικών συμβούλων της τέως Δημοτικής αρχής του Γιάννη Δημαρά.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως υπογραμμίζουν, και στη σχετική εισήγησή του, ο Χρήστος Κορδάς δεν προέβη μόνο σε ισοπέδωση των πάντων (γνωστή άλλωστε η τακτική του ΚΚΕ περί καμένης γης) αλλά έκανε και κρίσεις και επικρίσεις για τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές, καταλογίζοντάς τους έργα βιτρίνας – μάρμαρα, ακριβά φώτα, και μελέτες εκατομμυρίων πεταγμένες στα συρτάρια – γνωρίζοντας ότι τουλάχιστον η προηγούμενη δημοτική Αρχή δεν είχε καμία δυνατότητα τέτοιων δαπανών, λόγω των τρομερών περικοπών που υπήρξαν από το 2009 στους δήμους.

Ωστόσο, σαν να προέκυψε από παρθενογένεση, και σε μια πρωτοφανή επίδειξη υποκρισίας και φαρισαϊσμού, η σημερινή δημοτική Αρχή του ΚΚΕ έρχεται να διαπιστώσει σήμερα τις τεράστιες  ελλείψεις σε εργατοτεχνικό προσωπικό, σε βασικά υλικά και μηχανήματα, για τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια ως αντιπολίτευση μάς κατηγορούσε συνεχώς, ζητώντας να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε χρήματα από το κράτος.

Και να σημειωθεί εδώ η εντυπωσιακή κυβίστηση της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, όσον αφορά τη διεκδίκηση απ’ τα προσεχή κοινοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, για έργα και δράσεις, όταν επίσης ως αντιπολίτευση καταψήφιζε και κατήγγειλε με μανία όλες τις εισηγήσεις προηγούμενων δημοτικών αρχών για έργα και δράσεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Είναι επίσης απίστευτη υποκρισία από τη σημερινή δημοτική Αρχή να υποστηρίζει ότι δε βρήκε μελέτες και δεν πραγματοποιήθηκαν έργα τα προηγούμενα χρόνια, γιατί γνωρίζουν, από το Μάιο του 2014 έως το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβαν, όλα τα έργα και τις  μελέτες που είχαν εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου, καθώς και τα εν εξελίξει έργα από το 2013 (αποχέτευση, διάνοιξη Κανακάρη, ανάπλαση σε Γούβα, Καβουκάκι, πεζοδρομήσεις Ρ. Φεραίου – Παντανάσσης, κ.λ.π).

Γνωρίζουν επίσης καλά ότι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, υπεγράφησαν συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τεχνικά έργα όπως η ανακατασκευή της οδού Αυστραλίας και οι δρόμοι νοτίου διαμερίσματος, ενώ προωθήθηκαν τεχνικά έργα στις ορεινές – ημιορεινές κοινότητες, καθαρισμοί χειμάρρων, η διάνοιξη της οδού Βύρωνος και η διάνοιξη της οδού Ναυαρίνου, κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτιρίων, και πολλά άλλα.

Τέλος, η απαξίωση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, η οποία διαφαίνεται στην εισήγηση του Τεχνικού Προγράμματος, είναι πρωτόγνωρη. Είναι αυτές οι τεχνικές υπηρεσίες που βασιζόμενες σε ένα νέο οργανισμό (με τις όποιες ελλείψεις του) κατάφεραν να απορροφήσουν εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, κατάφεραν με το ελάχιστο προσωπικό να δώσουν τα μέγιστα για τους συνδημότες τους.

Και είναι η δημοτική Αρχή του ΚΚΕ που έρχεται να απαξιώσει το έργο τους, το έργο των στελεχών και των υπαλλήλων τους, οι οποίοι με αυταπάρνηση υπερέβησαν εαυτούς για να καταφέρουν όσα καταφέραμε.

Είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ότι η νέα δημοτική αρχή η οποία έτυχε της υποστήριξης του 63% των πολιτών στον β΄ γύρο να συμπεριφέρεται σαν να μην είναι η δημοτική αρχή όλων των Πατρινών, αλλά σαν μια κομματική μηχανή. Μια κομματική μηχανή  που στην προσπάθειά της να μην κάνει εμφανές το άγχος που την διακατέχει για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι επιλογές της και οι απαξιωτικές  θέσεις της ως αντιπολίτευση, τα οποία τώρα που καλείται να διοικήσει βρίσκει μπροστά της ως εμπόδια, καθώς μαρτυρούν ανακολουθία, μηδενίζει το έργο όχι μόνο όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών  αλλά ακόμη  και των υπαλλήλων.

Ο Δήμος της Πάτρας σε αυτή την δύσκολη στιγμή δεν χρειάζεται μαθητευόμενους μάγους ούτε επαναστάτες ποπολάρους που πυροβολούν στον αέρα για να κάνουν εντύπωση.

Χρειάζεται ανθρώπους να κρατήσουν το τιμόνι. Χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να είναι συνθετική και όχι πολέμια των πάντων.

Χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να χτίζει και όχι να γκρεμίζει ότι καλό έχει γίνει μόνο και μόνο για να διατηρήσει  το  ...προνόμιο της καταγγελίας.

Ας καταλάβει ο κ. Πελετίδης ότι πλέον είναι δήμαρχος. Ότι πλέον είναι αυτός που διοικεί και οι πυροβολισμοί στον αέρα, επιστρέφουν πλέον στην δική του δημοτική αρχή. Θα είμαστε εδώ για να της δώσουμε τα εύσημα, όταν ενεργεί σωστά, ακόμα και αν αυτή δεν το έπραξε ποτέ. Θα είμαστε, όμως, εδώ για να υπερασπιστούμε το σωστό και το δίκαιο.

Με εκτίμηση οι, Μασσαράς Θεοχάρης, Πατρώνη Νανά, Σιγαλός Γεώργιος, Λέγκας Χρήστος, Βαφέας Παναγιώτης, Τρίγγος Κωνσταντίνος και Στανίτσας Χαράλαμπος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις