Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συναυλία φοιτητικών-σπουδαστικών Συλλόγων για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συναυλία φοιτητικών-σπουδαστικών ...

Χθες βράδυ στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου

Στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού για το κλείσιμο 41 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 73', οι   φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Μηχανικών Η/Υ και Οικοτρόφων Εστίας του Πανεπιστημίου Πάτρας, οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Πάτρας και η Γραμματεία Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών διοργάνωσαν το Σάββατο 16/11 το απόγευμα, συναυλία στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου & Γεροκωστοπούλου.

Όπως ανέφεραν στη διάρκεια της εκδήλωσης Με κεντρικό σύνθημα “41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου... "Η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά”, οι φοιτητές και σπουδαστές μαζί με τα τραγούδια τους έστειλαν μήνυμα σε όσους σήμερα τους ζητούν να σκύψουν το κεφάλι, να στέκονται θεατές στο τσάκισμα των σπουδών και της ζωή τους!

Μοιράστηκαν μαζί με πλήθος κόσμου το συμπέρασμα πως με την αποφασιστική, οργανωμένη δράση του ο λαός μπορεί να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις. Να επιβάλει το δίκιο του,  στηριζόμενος στη δική του δύναμη, χωρίς να περιμένει σωτήρες.  Άλλωστε η 7χρονη αντιδικτατορική πάλη του λαού, ο  ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξαν πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η συναυλία αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο κέντρο της Πάτρας. Στο χώρο υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης και το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ παρουσιαστηκε και το μονόπρακτο θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ “Δημοψήφισμα” από την Θεατρική Ομάδα του Φοιτητικού Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας.

Οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί σύλλογοι, η Γραμματεία Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστων καλούν μαζικά τη νεολαία-το λαό της πόλης να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν μαζί με σωματεία και φορείς εργαζομένων, τη Δευτέρα 17/11 από την πλατεία Γεωργίου στις 18:00!

Με τη συμμετοχή της να στείλει μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, να πάρει δύναμη και θάρρος ώστε την επόμενη μέρα να δυναμώσει τον αγώνα της"!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις