Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα:Με χρηματοδότηση απο το ίδρυμα Μποδοσάκη το πρόγραμμα εμβολιασμών ευάλωτων ομάδων σε Πάτρα και Ερύμανθο

Αχαϊα:Με χρηματοδότηση απο το ίδρυμα Μπο...

Απο τον Συλλόγο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου  Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, την έγκριση της πρότασης που υπέβαλε στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με θέμα «αύξηση παροχής υπηρεσιών  κοινωνικής πρόνοιας προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Να σημειωθεί ότι  για τις δύο προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ανακοινώθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» που διαχειρίζεται το εν λόγω ίδρυμα, υπέβαλαν προτάσεις 305 ΜΚΟ πανελληνίως, εκ των οποίων οι 248 κρίθηκαν ως επιλέξιμες για αξιολόγηση και εγκρίθηκαν τελικά οι 41.

Οι 28 για την υλοποίηση μικρών έργων και 13 για την υλοποίηση μεγάλων έργων.

Η εγκριθείσα πρόταση του συλλόγου αφορά την πραγματοποίηση μικρού προγράμματος εμβολιασμών σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι, τα άτομα που πάσχουν από HIV/AIDS, οι οισιοεξαρτημένοι, οι κάτοικοι αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών και ιδιαίτερα σε παιδιά και νέους στα δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Πατρέων και Ερυμάνθου της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου.

Η επιχορήγηση γίνεται προκειμένου να αυξηθεί η παροχή βασικών υπηρεσιών πρόνοιας και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού (δίνοντας έμφαση, στις αγροτικές περιοχές), μεταξύ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διατυπώσεις, υπογράφηκε η σύμβαση συνεργασίας με το Ίδρυμα και ξεκίνησε από 6/11/2014 η υλοποίηση του προγράμματος, με ενημερωτικές ανακοινώσεις και δράσεις προς τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου για να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής και με εναρκτήρια ημερίδα στις 19 Νοεμβρίου 2014 (Τετάρτη απόγευμα) ώρα 7:30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Νικόλαου Σαραβαλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις