Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε η εβδομάδα Comenius

Πάτρα: Ξεκίνησε η εβδομάδα Comenius

Για τα σχολεία από το εξωτερικό που μαζί με το 4ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας συμμετέχουν στο πρόγραμμα The book yourbest friend

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κυρίου Απόστολου  Κατσιφάρα πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη,  23 Σεπτεμβρίου 2014 η τελετή έναρξης της εβδομάδας Comenius για τα σχολεία από το εξωτερικό  που μαζί με το 4ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας συμμετέχουν στο πρόγραμμα The book yourbest friend.

Αρχικά , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στον προαύλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποδοχής των καθηγητών και μαθητών με σημαίες των χωρών  και μπαλόνια που συμβολικά ενώθηκαν για να ενωθούν στον ουρανό, συμβολίζοντας έτσι την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σχετική  ομιλία του ο κ. Κατσιφάρας τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των χωρών με κοινό στόχο την ειρήνευση πάνω στον πλανήτη και τη δυνατότητα που έχει η εκπαίδευση  να κάνει παρεμβάσεις βελτίωσης των πάντων   μέσω της σωστής καθοδήγησης των νέων ανθρώπων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία Σοφία Χριστοπούλου , Επιστημονική Υπεύθυνος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δυτικής Ελλάδας αναφερόμενη στις ευκαιρίες που παρέχονται στα σχολεία  μέσω των προγραμμάτων αυτών να διευρύνουν τη μάθηση και να επιτρέψουν σε μαθητές και καθηγητές να βιώσουν ένα διαφορετικό και εν πολλοίς καλύτερο  μοντέλο εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε γιορτή και παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τις διάφορες αποστολές.

Οι μαθητές του σχολείου σε συνεργασία με τον υπεύθυνο και τους καθηγητές του προγράμματος ετοίμασαν μια πολύ όμορφη γιορτή με τραγούδια και χορούς και αρκετοί επιπλέον καθηγητές συνέβαλαν με ομάδες εργασίας στις τάξεις και στα εργαστήρια.

Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων λάμπρυνε με την παρουσία του την ημέρα, χορεύοντας με σφρίγος και πάθος που ενθουσίασε ντόπιους και ξένους.

Αλλά ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου,  ο οποίος έδειξε αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στις ενέργειες των καθηγητών και της παιδαγωγικής Ομάδας Comenius του σχολείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις