Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε η αναζήτηση φοιτητικής στέγης - Πού κυμαίνεται το ενοίκιο για γκαρσονιέρες και δυάρια - Περιορισμένη η ζήτηση τα τελευταία χρόνια

Πάτρα: Ξεκίνησε η αναζήτηση φοιτητικής σ...

Μεγάλη η προσφορά φοιτητικής στέγης στην Αχαϊκή πρωτεύυοσα

Ξεκίνησε η αναζήτηση φοιτητικής στέγης στην Πάτρα μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, την Παρασκευή. Η Αχαϊκή πρωτεύουσα αποτελεί φοιτητούπολη και η προσφορά στέγης είναι μεγάλη και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που λόγω της οικονομικής κρίσης η ζήτηση στέγης μειώθηκε, με αποτέλεσμα και φέτος η προσφορά να είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη, υπάρχει ήδη σχετική κινητικότητα για την αναζήτηση σπιτιού και λόγω της μεγάλης υποδομής που έχει η πόλη σε φοιτητική στέγη υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια.

Οι περισσότεροι στρέφονται σε δυάρια και γκαρσονιέρες αλλά και σε λίγο μεγαλύτερα διαμερίσματα σε κάποιες περιπτώσεις συγκατοίκησης, προκειμένου να μοιράζονται τα έξοδα.

Ενδεικτικά , σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων οι τιμές του ενοικίου για μια γκαρσονιέρα κυμαίνονται από 150 έως 250 ευρώ και για τα δυάρια από 250 έως 300 ευρώ.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για φοιτητική στέγη έχει μειωθεί, δεδομένου ότι οι οικογένειες στρέφουν αναγκαστικά τα παιδιά τους στο να σπουδάσουν στον τόπο κατοικίας τους, καθώς δεν μπορούν να αναταποκριθούν στα έξοδο σπουδών σε μια άλλη πόλη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις