Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα ΚΑΠΗ το γλέντησαν στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Τα ΚΑΠΗ το γλέντησαν στην πλατεία Γεωργίου

Μετά από πρόσκληση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Φροντίζω»

Το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας  του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων μετά  από πρόσκληση  του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Φροντίζω» συμμετείχε ενεργά με τα μέλη των ΚΑΠΗ σε ένα πολύ όμορφο δρώμενο  (ευρωπαϊκή δράση) που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη των τριών ΚΑΠΗ της πόλης των ομάδων γυμναστικής και χορού, συμμετείχαν με την ενέργεια και το κέφι τους στην εν λόγω δράση, που σκοπό είχε να αναδείξει την σπουδαιότητα της άσκησης και γενικότερα της κίνησης στην Τρίτη Ηλικία.

Οφέλη όπως η ευεξία, η υγεία και ένας καλύτερος τρόπος ζωής είναι έννοιες που το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος  Τρίτης Ηλικίας προάγει συνεχώς και τις κάνει συνείδηση στα άτομα της συγκεκριμένης  πληθυσμιακής  ομάδας.

Σημαντική  στη συγκεκριμένη δράση  ήταν η συμβολή του δασκάλου χορού των ΚΑΠΗ Χρήστου Γιαννόπουλου και του συνεργάτη του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, καθώς και της γυμνάστριας  Γιώτας Φουράκη του Αθλητικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων, η   οποία    είναι  υπεύθυνη  στην  ομάδα  γυμναστικής  των  ΚΑΠΗ .

Η  συμμετοχή των ομάδων των ΚΑΠΗ  σε αντίστοιχες  δράσεις   στην  Κοινότητα   βοηθάει  στην κοινωνικοποίηση , στην αποφυγή του αποκλεισμού  και  στη συνειδητοποίηση  ότι  οι άνθρωποι των 65+  είναι  απόλυτα  λειτουργικοί, αυτόνομοι, δημιουργικοί   και  με  διάθεση  για  ζωή και  διασκέδαση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις