Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Στη Βουλή η αποκάλυψη του thebest.gr για την καθυστέρηση στην πληρωμή των πενταμηνιτών του ΟΑΕΔ

Πάτρα: Στη Βουλή η αποκάλυψη του thebest...

Μέσω ερώτησης των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκου Τσούκαλη και Κατερίνας Μάρκου

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Νίκος Τσούκαλης και Κατερίνα Μάρκου σχετικά με την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών πληρωμής των χρόνια ανέργων που απασχολούνται στα πεντάμηνα προγράμματα ΟΑΕΔ, μετά την σημερινή αποκάλυψη του thebest.gr.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Σύμφωνα με τις προφορικές δεσμεύσεις των υπεύθυνων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στην Πάτρα, ο οργανισμός διαθέτει τη δυνατότητα καταβολής του μισθού των απασχολούμενων στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των μακροχρόνια ανέργων ανά μήνα υπό την αίρεση ότι οι υπηρεσίες στις οποίες απασχολούνται θα στείλουν τα σχετικά παρουσιολόγια.

Ενώ όμως ο ΟΑΕΔ, διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για να προχωρήσει στην καταβολή των μισθών, οι λογαριασμοί των εργαζομένων δεν έχουν πιστωθεί ακόμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθυστερήσεις οφείλονται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, οι οποίοι αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων.

Συγκεκριμένα, δε διαθέτουν το απαραίτητο πληροφοριακό σύστημα ηλικιακού διαχωρισμού των εργαζομένων, προκειμένου να ενταχθούν στις διαφορετικές μισθολογικές κατηγορίες.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μακροχρόνια άνεργους πολίτες, οπότε και οι οικονομικές τους ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Για ποιο λόγο δεν λήφθηκε εγκαίρως πρόνοια αποφυγής του ανωτέρω γραφειοκρατικού προβλήματος;

-Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να καταβληθούν οι μισθοί των απασχολούμενων στα πεντάμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις