Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κοινωνικό Ιατρείο Αγρινίου: Έδωσε σε ασθενή φάρμακο αξίας 850 ευρώ

Κοινωνικό Ιατρείο Αγρινίου: Έδωσε σε ασθ...

Το ενέσιμο σκεύασμα, χρησιμοποιείται για θεραπείας μιας σοβαρής πάθησης,

Ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Αιτωλοακαρνανίας η προσφορά και η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου Αγρινίου, το οποίο ανταποκρινόμενο σε κάλεσμα αντίστοιχης κοινωνικής δομής στην Αθήνα, διέθεσε σε ασθενή φάρμακο αξίας 850 ευρώ.

Πάμπολλες φορές το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει καταφέρει να εξοικονομήσει ακριβά φάρμακα για ασθενής που τα έχουν ανάγκη, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που τα φάρμακα αυτά διοχετεύονται πέρα από τα όρια της πόλης, ακόμα και εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη γέννα με τη βοήθεια αυτής της κοινωνικής δομής του δήμου, ενώ περισσότερες από 500 οικογένειες Αγρινιωτών εξυπηρετούνται απ’ αυτό.

Με μήνυμα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, η αντίστοιχη κοινωνική δομή του δήμου Περιστερίου στην Αθήνα αναζητούσε σε όλη την Ελλάδα το πανάκριβο σκεύασμα. Η φαρμακοποιός του Κοινωνικού Φαρμακείου Αγρινίου, Φωτεινή Χριστοπούλου, λαμβάνοντας τη σχετική ειδοποίηση, έλεγξε τη φαρμακαποθήκη και διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι διαθέσιμο. Κατόπιν συνεννοήσεως το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Αγρινίου ανταποκρίθηκε στο πανελλαδικό κάλεσμα και έστειλε το φάρμακο για τη θεραπεία του ασθενούς.

Το ενέσιμο σκεύασμα, χρησιμοποιείται για θεραπείας μιας σοβαρής πάθησης, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, και αποτελείται από 4 δόσεις. Το φάρμακο στάλθηκε από την κ. Χριστοπούλου στο Περιστέρι με υπηρεσία κούριερ, ώστε να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στον ασθενή που το έχει ανάγκη.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ιατρείο και το Οδοντιατρείο, όπως και το Παντοπωλείο του δήμου Αγρινίου, προσφέρουν σημαντικότατες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία, βοηθώντας ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά έχουν ανάγκη. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών οι οποίες απευθύνονται στις κοινωνικές δομές του δήμου, με τη διαδικασία ένταξης σ’ αυτά να αποτελεί μια εξαιρετικά απλή και σύντομη διαδικασία.

Προκειμένου όμως να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες του δήμου, έχουν ανάγκη και από τη δική μας υποστήριξη. Την Κυριακή που μας έρχεται, 8 Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται δράση από το Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου από τις 9:30 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και φαρμάκων. Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους, όσοι όμως μπορέσουν να προσφέρουν κάτι το οποίο δεν έχουν πλέον ανάγκη, να ξέρουν ότι η προσφορά τους αυτή θα πιάσει τόπο, όπως τόσες και τόσες φορές έχει έμπρακτα αποδειχθεί.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις