Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ανδρέας Κόγκας: Πρόταση για αναβολή της πρεμιέρας και για πρωτάθλημα έξι ομάδων

Ανδρέας Κόγκας: Πρόταση για αναβολή της ...

Με προσωπική του δήλωση

Η αποχώρηση των πρωτοπόρων Θεσσαλικής και των Χανίων από το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής γυναικών λίγο πριν την πρεμιέρα η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο πολύ γνωστή. Ωστόσο η επόμενη ημέρα φαίνεται ότι είναι αυτή που απασχολεί τον πρόεδρο της Ορμής Ανδρέα Κόγκα, ο οποίος με προσωπική του δήλωση τονίζει:

«Με αφορμή την αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών των ομάδων των Χανίων κ των Πρωτοπόρων Θεσσαλονίκης, θα μου επιτρέψετε να καταθέσω  τη δική μου άποψη επί του θέματος.

Η Ορμή Λουξ έχει την τύχη να αγωνίζεται σε μια δύσκολη αθλητικά έδρα, όπως είναι η Πάτρα, σε μια πόλη με βαριά ιστορία στο χώρο του αθλητισμού σε όλα τα αθλήματα.

Σε αυτή την πόλη καταφέραμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μικρή ιστορία, μια ιστορία που οφείλεται στη βοήθεια κυρίως των χορηγών και των υποστηρικτών της. Χορηγοί που δε βοήθησαν μόνο την ομάδα μας, αλλά το άθλημα γενικότερα και την ΟΧΕ.

Ένα άθλημα για να υφίσταται έχει ανάγκη από χορηγούς, οι οποίοι φυσικά επιθυμούν να προβάλλονται σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Δε θα μπω στην ουσία των λόγων αποχώρησης των 2 ομάδων, τους οποίους βέβαια γνωρίζω πολύ καλά, καθώς δεν είναι της παρούσης. Πιστεύω ότι δίνεται στο άθλημά μας και ειδικότερα στο γυναικείο χάντμπολ, η ευκαιρία να ξεφύγει από το σημείο "μηδέν", που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια λόγω πολλών λανθασμένων χειρισμών, αντιλήψεων και κυρίως νοοτροπίας.

Σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ληφθεί ριζοσπαστικές αποφάσεις, προκειμένου να βοηθήσουν τις εθνικές τους ομάδες, αλλά και τη λειτουργικότητα και προβολή του αθλήματος γενικότερα.

Προτείνω το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, να διεξαχθεί με τις 6 ομάδες που έχουν απομείνει, με σύστημα 4 γύρων. Οι 2 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, να παίξουν play-offs και ο πρωταθλητής να αναδειχθεί στις 3 νίκες.

Η τελευταία ομάδα της κατηγορίας να παίξει αγώνα μπαράζ με την 1η ομάδα της Α2 για την παραμονή ή τον υποβιβασμό. Στα ευρωπαϊκά κύπελλα να αγωνίζονται μόνο 3 ομάδες, στο EHF Cup, το Cup Winners’ Cup και το Challenge Cup.

Τέλος προτείνω την προσωρινή αναβολή του πρωταθλήματος για 1-2 εβδομάδες, προκειμένου η ΟΧΕ να οργανωθεί κατάλληλα. Επίσης, έστω και τώρα καλώ την ΟΧΕ να "προλάβει" παρόμοια φαινόμενα αποχώρησης ομάδων σε όλες τις κατηγορίες.

Με εκτίμηση

Ανδρέας Κόγκας

Πρόεδρος Ορμή-Λουξ Πάτρας»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports