Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έμποροι Πάτρας: Νόμος που θα μας ανακούφιζε γίνεται "εκδικητικός"...

Έμποροι Πάτρας: Νόμος που θα μας ανακούφ...

Επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό

Σ' επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινων. Ασφάλ. και Πρόνοιας κ. Βούρτση ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με τον Ν.4075/2012 οι ασφαλισμένοι δύναται να επιλέξουν την κατάταξή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Το μέτρο έρχεται να «ανακουφίσει» τις δοκιμαζόμενες από την συνεχιζόμενη κρίση επιχειρήσεις και αποτελεί θετικό μέτρο.

Ο Νόμος όμως αντί για ευεργετικός γίνεται εκδικητικός με την παρακάτω παράγραφο: Απώλεια δικαιώματος:  «Η κατάταξη σε κατώτερη κατηγορία διαρκεί για όσο χρόνο ο ασφαλισμένος είναι ενήμερος ή τηρεί τους όρους της ρύθμισης  που έχει υπαχθεί.

Το δικαίωμα χάνεται και δεν μπορεί να ασκηθεί ξανά αν ο ασφαλισμένος δεν καταβάλει ή καταβάλει εκπρόθεσμα εισφορές ή δόσεις.

Σε περίπτωση απώλειας του δικαιώματος, ο ασφαλισμένος κατατάσσεται στην κατηγορία που βρισκόταν πριν την αίτηση και μετατάσσεται  την 1η του επόμενου έτους στην κατηγορία που θα έπρεπε να βρίσκεται, εάν δεν είχε ασκήσει το δικαίωμα κατάταξης σε μικρότερη κατηγορία ΠΔ 5/2007».

Δηλαδή αν ένας ασφαλισμένος δεν αποδώσει την εισφορά λόγω αντικειμενικών ή υποκειμενικών συνθηκών ( Τραπεζική δυσλειτουργία, ασθένεια, αδυναμία πληρωμής ακόμα και για μια ημέρα κ.λ.π.) πέραν του προστίμου που πληρώνει τιμωρείται με το να τίθεται εκτός ρύθμισης και να επανέρχεται στην προτέρα ασφαλιστική κατηγορία.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή ο Νόμος ψηφίστηκε ΟΧΙ για να τιμωρεί , αλλά να διευκολύνει τις επιχειρήσεις έτσι ώστε και ο Οργανισμός να έχει έσοδα και  επειδή έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από μέλη μας, παρακαλούμε όπως άμεσα μελετήστε το θέμα και προβείτε στην αναγκαία αλλαγή, το απαιτεί το δίκαιο του αιτήματος και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις