Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Bέλη Βανταράκη - Κουρή σε Δημαρά και Κατσικόπουλο για τον ΣΜΑ

Πάτρα: Bέλη Βανταράκη - Κουρή σε Δημαρά ...

"Η πολιτική εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων αφενός αλλά και η ανοργανωσιά και προχειρότητα της δημοτικής αρχής μας βρίσκουν αντίθετους"

Σε ανακοίνωσή τους για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Απόστολος Βανταράκης και Ήρα Κουρή επισημαίνουν

"H αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου μοντέλου και σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων φάνηκε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα και παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις ή τις βαρύγδουπες εξαγγελίες χρονοδιαγραμμάτων που έχουν δημοσιοποιηθεί από Αντιδήμαρχους αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο εδώ και 2 χρόνια, η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην υλοποίηση ενός πλήρους και ολοκληρωμένου μοντέλου σύγχρονης, ευέλικτης και οικονομικής διαχείρισης αλλά σπασμωδικά και ευκαιριακά καταθέτει τις «προτάσεις» της.

Με διαδικασίες που τις επιβλήθηκαν από την Τρόικα και υπηρετώντας αντιλαϊκές πολιτικές προχώρησε τις διαδικασίες για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, χωρίς να ξεκαθαρίσει τις περιβαλλοντικές και τις οικονομικές συνέπειες για τους πολίτες της Πάτρας.

Σήμερα, έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο και χωρίς θεσμική διαβούλευση, η Δημοτική Αρχή θα φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο- όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ- το θέμα της χωροθέτησης του σταθμού μεταφόρτωσης. Από την προχειρότητα με την οποία κινείται η Δημοτική Αρχή στο θέμα δημιουργούνται σημαντικά ερωτήματα: Ποιό είναι το κόστος του ΣΜΑ, που θα βρεθούν τα χρήματα γιατί ο χρόνος για το ΕΣΠΑ είναι μικρός, ποια θα είναι συγκεκριμένα τα ανταποδοτικά μέτρα για την περιοχή, πως θα γίνεται η πρόσβαση, αν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη κ.α. Εύλογες λοιπόν οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής του Παυλόκαστρου αφού δεν ενημερώθηκαν για το θέμα.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να σταθούμε στην πρόταση που κατέθεσε ο κ. Κατσικόπουλος και αφορά την Ξερόλακκα. Είναι γνωστό ότι η Ξερόλακκα έχει ήδη κλείσει το χρόνο ζωής και η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί στην περιοχή είναι τεράστια και δεν επιτρέπει καμία άλλη επιβάρυνση. Η γειτνίαση με τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, λόγω των αυστηρών διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, αποκλείει κάθε είδους νέα οχληρή και ρυπογόνα δραστηριότητα.Το ΓΠΣ προβλέπει αποκατάσταση του χώρου, όπως επιβάλλεται από τις ισχύουσες περιβαλλοντικές μελέτες αδειοδότησης του ΧΥΤΑ. Ο αυθαίρετος τρόπος με τον οποίο ρίχνονται τα σκουπίδια στη χωματερή– επανειλημμένα το έχουμε καταγγείλει- κατέστρεψε όλες τις υπάρχουσες υποδομές μερικής αποκατάστασης και δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα διαχείρισης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή των εργαζομένων.

Πλήθος λοιπόν ερωτημάτων προκύπτουν από την πρόταση του κ. Κατσικόπουλου. Αν και ο ίδιος ως πρώην Νομάρχης γνωρίζει το θέμα και την ισχύουσα νομοθεσία διχάζει με τις δηλώσεις του τους πολίτες και προκαλεί ανησυχία εκ του μη όντος. Η σοβαρότητα και η διαχρονικότητα του προβλήματος απαιτεί συνετή και γόνιμη πολιτική από όλους. Οι τακτικισμοί και η πολιτική εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων αφενός αλλά και η ανοργανωσιά και προχειρότητα της δημοτικής αρχής μας βρίσκουν αντίθετους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις