Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταρρέει το Σκαγιοπούλειο - Οι τρεις χρυσές ευκαιρίες που χάθηκαν για την αξιοποίηση - Αποκαλυπτικός στο thebest.gr ο Τάκης Γκίκας

Πάτρα: Καταρρέει το Σκαγιοπούλειο - Οι τ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο πρόεδρος του Κληροδοτήματος καλεί τον Περιφερειάρχη Υγείας Δημ. Κατσικόπουλο να παρέμβει

Αποκαλυπτικός για όσα συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια στο Σκαγιοπούλειο, είναι μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Κληροδοτήματος και δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Τάκης Γκίκας. Ο κ. Γκίκας, απαριθμεί τις τρεις χαμένες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του Κληροδοτήματος και επιρρίπτει συγκεκριμένες ευθύνες για το γεγονός, ότι παραμένει κλειστό επί 13 χρόνια, το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος.

Μάλιστα, καλεί τον Περιφερειάρχη Υγείας Δημήτρη Κατσικόπουλο, να παρέμβει.

Η δήλωση του κ. Γκίκα έχει ως εξής:

Το Σκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων συντηρεί σήμερα 18 παιδιά – τροφίμους. Το μόνιμο προσωπικό του είναι 14 εργαζόμενοι και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με 650.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 36000 ευρώ το χρόνο αντιστοιχούν σε κάθε παιδί.

Μεγάλη πρόκληση τη σημερινή εποχή!

Η πλήρης διαχείριση του Κέντρου γίνεται από την προϊσταμένη και τον οικονομικό υπεύθυνο, δυο διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που κρατούν τα κλειδιά του κεντρικού κτιρίου του Ιδρύματος.

Ο κ. Κώστας Δημητριάδης το 2001 κατασκεύασε δωρεάν κτίριο 1288 τ.μ. για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των τροφίμων, ανακαινίζοντας παράλληλα, το σεισμόπληκτο κεντρικό κτίριο 2500 τ.μ. ένα έργο τέχνης και ενώ έπρεπε να περιοριστεί η χρήση του Ιδρύματος «Μέριμνα» μόνο στο νέο κτίριο κατά παράλογο τρόπο διατηρήθηκε από το Ίδρυμα και η χρήση του κεντρικού κτιρίου.

Καλείται ο πρόεδρος της ΔΥΠΕ κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ως προϊστάμενη Αρχή να ζητήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο, ώστε η χρήση του κεντρικού κτιρίου του Σκαγιοπουλείου να δοθεί στο Κληροδότημα.

Υπάρχει Σύλλογος Αποφοίτων από το Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα, που έχει εγκατασταθεί από την ίδρυσή του, χρόνια τώρα, μέσα στο κτίριο όπου διαβούν τα παιδιά και με ιδιοκτησιακή νοοτροπία χρησιμοποιεί όλες τις εγκαταστάσεις, τα αναλώσιμα και τα τηλέφωνα του Ιδρύματος για τη λειτουργία του, με επί πολλά χρόνια τον ίδιο πρόεδρο χωρίς εκλογικές διαδικασίες.

Το διοικητικό προσωπικό μαζί με τον μόνιμο πρόεδρο των αποφοίτων με πρόσχημα τους τροφίμους, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία της κοινωνίας σε ορφανά παιδιά, λειτουργούν σαν αποκλειστικοί ιδιοκτήτες του Ιδρύματος, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος της 6ης ΔΥΠΕ κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος καλείται, εφ΄όσον λάβει γνώση της κατάστασης να παρέμβει και εάν υπάρχουν όποιες ευθύνες να προβεί στις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι μια ομάδα διοικητικών υπαλλήλων, να κρατούν καθηλωμένη την ευρύτερη περιοχή στην υπανάπτυξη και κατ’ επέκταση και την πόλη, αφού σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του Ιδρύματος, άγνωστο γιατί, διαφωνούν.

Έτσι χάθηκαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες:

Το 2000 με τη δωρεά του κ. Κώστα Δημητριάδη ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2001 με την πρόταση του ΠΕΣΥΠ να ενοικιάσει το κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, αντί 50.000.000 δραχμών το χρόνο.

Το 2008 με την πρόταση του τότε νομάρχη Αχαΐας κ. Κατσικόπουλου να στεγαστούν στο κεντρικό κτίριο του Σκαγιοπουλείου οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου, αντί του ποσού των 17.000 ευρώ το μήνα.

Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Είναι χρέος όλων των φορέων της πόλης μας, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος του Σκαγιοπουλείου να αξιοποιηθεί το κεντρικό κτίριο και να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Το ανακαινισμένο κεντρικό κτίριο βρίσκεται σήμερα, επί 13 χρόνια, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καταρρέει.

Τα οικονομικά για την επιβίωση του Κληροδοτήματος, βρίσκονται σε δεινή θέση. Τα μόνιμα έξοδα υπερβαίνουν σήμερα κατά πολύ τα έσοδα και εάν δεν γίνει άμεσα κάτι η πορεία του Κληροδοτήματος είναι πλέον θνησιγενής.

Ως πρόεδρος του Σκαγιοπουλείου Κληροδοτήματος ένα χρόνο τώρα, το ενδιαφέρον μου είναι προς όφελος των παιδιών και στο πνεύμα του δωρητή και σε οποιαδήποτε εκδήλωση του Ιδρύματος προσεκλήθηκα έχω παραβρεθεί.

Καταρρέει έτσι το ύποπτο επιχείρημα του προέδρου των αποφοίτων για παντελή απουσία μου από τα παιδιά.

Ο κ. Τάκης Γκίκας

Ο κ. Τάκης Γκίκας

Ο κ. Τάκης Γκίκας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις