Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεργασία Δήμου Πατρέων και Περιφέρειας για το πρόγραμμα Jessica

Συνεργασία Δήμου Πατρέων και Περιφέρειας...

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί με τη μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων ανταποδοτικά έργα

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Κων/νος Μπουρδούλης δέχτηκε, σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στο Δήμο τον ορισθέντα, από τον Περιφερειάρχη, ως υπεύθυνο για το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, περιφερειακό σύμβουλο Αθανάσιο Πετρόπουλο, ο οποίος του παρέδωσε σε ψηφιακή μορφή τη μελέτη που έχει συντάξει η Περιφέρεια για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικά για το πρόγραμμα Jessica. Η συνάντηση έγινε παρουσία του αρμόδιου για το ΕΣΠΑ από την πλευρά του Δήμου Πατρέων, Προέδρου της ΑΔΕΠ, Αντώνη Κότσαλη καθώς υπηρεσιακών παραγόντων από το Δήμο και την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια υπήρξε συνεργασία των κ.κ. Κ. Μπουρδούλη, Αθ. Πετρόπουλου, Αντ. Κότσαλη και των υπηρεσιακών παραγόντων για το πρόγραμμα Jessica το οποίο για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κι όπως τονίσθηκε υπάρχει ανάγκη, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο, συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, ώστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να υλοποιηθεί και να αποδώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα JESSICA για την Αττική, Δυτική Ελλάδα – Ιόνια Νησιά και για το Ταμείο Περιβάλλοντος, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 85 εκατ. ευρώ, ανέλαβε να διαχειρισθεί η Εθνική Τράπεζα, με σύμβαση που υπέγραψε (9-12-2011) με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το πρόγραμμα JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas) χρηματοδοτεί με τη μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων ανταποδοτικά έργα που εντάσσονται σε ολοκληρωμένα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Η χρηματοδότηση των έργων καλύπτεται με μέγιστο ποσοστό 70% από τους πόρους του προγράμματος JESSICA, ενώ τουλάχιστον 10% θα είναι τραπεζικό δάνειο και εν προκειμένω για τα αντίστοιχα έργα στην Αττική, Δυτική Ελλάδα – Ιόνια Νησιά και για έργα του Ταμείου Περιβάλλοντος, δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Τα έργα που μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα αφορούν:

Επαναξιοποίηση εγκαταλελειμμένων περιοχών

Αστικές Υποδομές (χώροι στάθμευσης και πρασίνου, διαμόρφωση υποδομών δρόμων)

Δημόσια Δίκτυα (μεταφοράς, ύδρευσης, αποχέτευσης, ενεργειακά)

Υποδομές ανάπτυξης επιχειρηματικότητας (τεχνολογικά πάρκα κλπ)

Υγεία / εκπαίδευση (νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κλπ)

Τουρισμό (ξενοδοχεία, χώροι αναψυχής)

Αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων

Πολιτιστικά κέντρα και χώρους αναψυχής πολλαπλών χρήσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις