Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Ακόμα περιμένουν βιβλία οι μαθητές

Αιγιάλεια: Ακόμα περιμένουν βιβλία οι μαθητές

Σημαντικές παραμένουν οι ελλείψεις παρά τις υποσχέσεις

Τέλος του Οκτώβρη και συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις βιβλίων που χρειάζονται για να πραγματοποιούνται οι καθημερινές διδασκαλίες (δηλαδή πρώτα τεύχη των μαθημάτων), με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Αιγιάλειας, ενάμιση μήνα περίπου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να είναι στο περίμενε. Η έλλειψη αυτή δημιουργεί μία «αναστάτωση» στα σχολεία, μια ευκαιρία στους εμπλεκομένους στην εκπαιδευτική διαδικασία να «φύγουν» από το πνεύμα της εκπαίδευσης και να υπάρχει μία χαλάρωση.

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους δεν σηκώνουν τα χέρια ψηλά αν και ο ρόλος τους κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς καλούνται να δείξουν στα παιδιά ότι μπορούν να κάνουν και κάτι χωρίς βιβλίο.

Μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζονται στα δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας, καθώς σε κάποιες τάξεις λείπουν βασικά βιβλία όπως Θρησκευτικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Γεωγραφία. Καταπέλτης κατά της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, οι δηλώσεις στο www.aigialeianews.gr, του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Ελευθεριώτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θεωρεί ότι αν ίσχυε η αξιολόγηση και για τις πολιτικές θέσεις έπρεπε να είχε αποπεμφθεί:

«Οι εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο», τις «μεταρρυθμίσεις» τις «τομές», τις ρήξεις με το παρελθόν έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Η ποιότητα και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης συνεχώς συρρικνώνονται. Η παιδεία πλέον με τη συνεχή συνειδητή υποχρηματοδότηση από κοινωνικό αγαθό προσφέρεται ως εμπόρευμα.

Η υπουργός παιδείας κατέχει τέτοιες αρνητικές επιδόσεις που αν ίσχυε η αξιολόγηση και για τις πολιτικές θέσεις έπρεπε να είχε αποπεμφθεί. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έκανε τους λιγότερους διορισμούς (119), έχει πάει τις δαπάνες για την Παιδεία στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό και άφησε για πρώτη φορά τα σχολεία χωρίς βιβλία», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ελευθεριώτης.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Α΄ ΤΑΞΗ

1. Μελέτη Περιβάλλοντος, Βιβλίο μαθητή

2. Μελέτη Περιβάλλοντος, Τετράδιο Εργασιών

3. Ανθολόγιο

4. Λεξικό

5. Εικαστικά

Β΄ Τάξη

1. Μελέτη Περιβάλλοντος, Τετράδιο Εργασιών

2. Εικαστικά

Γ΄ Τάξη

1. Θρησκευτικά

2. Ανθολόγιο

Δ΄ Τάξη

1. Μαθηματικά, Βιβλίο μαθητή

2. Ιστορία, Τετράδιο Εργασιών

3. Θρησκευτικά

4. Λεξικό

Ε΄ Τάξη

1. Ιστορία, Βιβλίο μαθητή

2. Ιστορία, Τετράδιο Εργασιών

3. Γεωγραφία, Βιβλίο μαθητή

4. Γεωγραφία Τετράδιο Εργασιών

5. Ανθολόγιο


ΣΤ΄ Τάξη

1. Ιστορία, Βιβλίο μαθητή

2. Ιστορία, Τετράδιο Εργασιών

3.Γεωγραφία, Βιβλίο μαθητή

4. Γεωγραφία Τετράδιο Εργασιών

5. Φυσικά, Τετράδιο Εργασιών

6. Θρησκευτικά

Ελλείψεις βιβλίων σημειώνονται και στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αιγιάλειας, με την κατάσταση ωστόσο στις ορεινές περιοχές, να είναι πολύ καλύτερη, όπως αναφέρει στo www.aigialeianews.gr, ο Ηλίας Ανδρέου, πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, δίνοντας μας και την παρακάτω αναλυτική λίστα με τις ελλείψεις:

«Όσον αφορά τα Λύκεια και στις ορεινές περιοχές, από Καλάβρυτα δηλαδή και πάνω, δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε πλήρως καλυμμένοι από βιβλία. Αυτό οφείλεται στην διαχείριση των περσυνών υπολοίπων. Είπαμε τα περσυνά υπόλοιπα να δοθούν εκεί, επειδή τα παιδιά εκεί έχουν πολύ πιο αυξημένα προβλήματα, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν έχουν φίλο δίπλα να πάνε να διαβάσουν, δεν μπορούν να διαβάσουν δύο παιδιά από ένα βιβλίο.

Να τονίσω πάντως ότι όταν δεν έχεις ένα λάστιχο από το αυτοκίνητο, δυστυχώς το αυτοκίνητο μόνο του δεν προχωράει. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και ως πρόσχημα ότι δεν δουλεύει σωστά, επομένως τι ζητάς από εμένα;

Αυτή είναι η βασική αιτία για την οποία τα σχολεία φέτος βρίσκονται σε πάρα πολύ χαμηλότερη ένταση μάθησης απ' ότι άλλες χρονιές. Ενώ θεωρούμε ότι τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου, φτάσαμε στα τέλη Οκτωβρίου και ακόμα λείπουν στοιχειώδη βιβλία».

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Από τους 83 τίτλους βιβλίων που αντιστοιχούν στο Γυμνάσιο, λείπουν οι 36. Επισημαίνεται ότι τα βασικά μαθήματα(Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική) υπάρχουν.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Α΄ Τάξη

Θρησκευτικά

Λογοτεχνία-Έκφραση-Έκθεση

Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι

Λίγα βιβλία Βιολογίας

Λύσεις ασκήσεων Γεωμετρίας

Β΄ Τάξη

Πολιτική και Δίκαιο

Σοφοκλής

Αντιγόνη

Λύσεις ασκήσεων Άλγεβρας

Γ΄ Τάξη

Θρησκευτικά

Κοινωνιολογία(και το βιβλίο και το τετράδιο)

Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Τα μισά περίπου βιβλία από κείμενα

Από την Κατεύθυνση δεν υπάρχουν Λατινικά και μικρές ελλείψεις στις Λύσεις ασκήσεων Μαθηματικών στα τέλη Οκτωβρίου και ακόμα λείπουν στοιχειώδη βιβλία».


Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις