Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: "Υποβαθμίζουν την Αχαΐα - Κλείνουν υπηρεσίες"

Μιχ. Μπεκίρης: "Υποβαθμίζουν την Αχ...

Την  φιλοσοφία της κυβέρνησης για  τα θέματα της Αχαΐας και τα  χαρακτηριστικά της που δεν είναι άλλα από, κανένα ενδιαφέρον για την περιοχή  και πλήρης εγκατάλειψη όλων, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης. Συγκεκριμένα  ο Αχαιός πολιτικός κατέθεσε ερώτηση  στη Βουλή στη προσπάθεια του να προλάβει να αναχαιτίσει τις διαδικασίες κατάργησης της ΕΛΥΤ στη Πάτρα που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνέχεια της εγκατάλειψης της περιοχής από την μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Δυστυχώς για την Αχαΐα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης σχετικά με ότι αφορά  το νομό  που είναι, κανένα ενδιαφέρον και πλήρης εγκατάλειψη. Τόσο «μεγάλο και έντονο» είναι το ενδιαφέρον των κυβερνώντων που ήδη ξέχασαν το νομό που τους δίνει πάντοτε απλόχερα ποσοστά άνω του 50% σε κάθε εκλογική αναμέτρηση χωρίς ποτέ να προσπαθήσουν να ανταποδώσουν αυτή  τη μεγαλοθυμία του αχαϊκού λαού.

Απτή  απόδειξη των παραπάνω και ενδεικτική της συμπεριφοράς της κυβέρνησης είναι αυτή τη φορά οι προθέσεις  της  ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν στόχο  την Πάτρα  και γενικότερα την Αχαΐα. Ο νομός Αχαΐας  γίνεται δέκτης αρνητικής πολιτικής και παραγκωνισμού. Έτσι μετά την  προσχεδιασμένη εγκατάλειψη των έργων και των υποδομών σχεδιάζουν  και το κλείσιμο  υπηρεσιών.

Στις  ριζικές αλλαγές που ετοιμάζει  το υπουργείο οικονομικών  στα  τελωνεία της χώρας,  επιχειρεί  συγχωνεύσεις  και καταργήσεις  φορέων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες των τελωνιακών υπηρεσιών της Πάτρας και από  διαρροές στον Τύπο  καταργείται  και κλείνει η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων που   ελέγχει την λειτουργία όλων των τελωνείων της περιοχής.

Τυχόν τέτοια ενέργεια θα προκαλέσει αντιδράσεις στους φορείς και στους κατοίκους της περιοχής της Αχαΐας , αφού  η συγκεκριμένη υπηρεσία   εξυπηρετεί και εποπτεύει όλα τα λιμάνια της περιοχής.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι, το  κλείσιμο της ΕΛΥΤ θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της περιοχής και  την έλλειψη ελέγχου των τελωνιακών υπηρεσιών ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο αρμόδιος Υπουργός, είναι στις προθέσεις του να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΛΥΤ στη Πάτρα;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις