Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Απουσία προτάσεων από τους αρμόδιους φορείς για την υγεία στην Αχαΐα"

"Απουσία προτάσεων από τους αρμόδιο...

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού σ΄ ερώτηση του Μιχάλη Μπεκίρη

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου: "Την απουσία προτάσεων καθώς και της σχετικής  διαβούλευσης ομολόγει ο Υπουργός Υγείας σχετικά με το σχεδιασμό των φορέων της Υγείας στην Αχαΐα.

Αυτό το συμπέρασμα πρόεκυψε από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού  σε ερωτήματα που έθεσε με σχετική του αναφορά στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.

Στην απάντηση του αρμοδίου Υπουργό τονίζεται πως οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολες για την Υγεία λόγω της οικονομικής κρίσης και παράλληλα ομολογεί τη αδυναμία των διοριζόμενων, κυβερνητικών, τοπικών, παραγόντων, να προτείνουν το σχεδιασμό που απαιτείται.

Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε αποσπάσματα από την απάντηση του κ. Λοβέρδου η οποία έχει ως εξής:
«Απαντώντας στην με αρ 5871/24-5-2011 αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Μ Μπεκίρη με θέμα «οι προτάσεις Κυριόπουλου για τις υπηρεσίες υγείας», όπως με ενημέρωσε η υπηρεσία, σας πληροφορούμε τα εξής.

Η πολιτική του Υπουργείου μας έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης των ασθενών. Ωστόσο οι αυστηροί δημοσιονομικοί περιορισμοί για τη χώρα επιβάλλουν την αναδιάταξη των δυνάμεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πλήρη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, οικονομικών και ανθρώπινων ώστε να καλύπτονται χωροταξικά όλες οι ανάγκες του πληθυσμού.

Το εν λόγω εγχείρημα θα επιτευχτεί κατόπιν διαλόγου και συγκεκριμένων προτάσεων που θα κατατεθούν από την οικεία Υγειονομική Περιφέρεια και λοιπούς ενδιαφερόμενους ή εμπλεκόμενους φορείς Ευνόητο είναι ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα στοχεύουν στην ομαλή ρύθμιση τυχόν διαδικαστικών θεμάτων που θα προκύψουν ενόψει της αναδιάταξης των δυνάμεων του Ε.Σ.Υ.

Πέραν των ανωτέρω, στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα καμία πρόταση από τους αρμόδιους φορείς. που να αφορά στη μελλοντική λειτουργία των μονάδων υγείας του Νομού Αχαΐας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις