Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με τις περσινές τσάντες πήγαν τα παιδιά στο σχολείο

Πάτρα: Με τις περσινές τσάντες πήγαν τα ...

«Βουτιά» στις πωλήσεις σχολικών τσαντών – Στα απολύτως αναγκαία περιορίζουν τις αγορές τους οι γονείς

Με την περσινή τους σχολική σάκα πάει φέτος στο σχολείο, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών της Πάτρας. Η μείωση στις πωλήσεις του συγκεκριμένου είδους στην τοπική αγορά είναι δραματική, τόσο στα πολυκαταστήματα, όσο και στα καταστήματα με σχολικά.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι γονείς φέτος περιορίζουν τις αγορές τους στα απολύτως αναγκαία σχολικά είδη και κατά συνέπεια η νέα σχολική τσάντα θεωρείται πολυτέλεια. Για αυτό και καταγράφεται αυτή η μείωση στις πωλήσεις των σχολικών ειδών γενικότερα, σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά.

Ωστόσο, οι γονείς εάν πρέπει να αγοράσουν νέα σχολική τσάντα, οι περισσότεροι επιλέγουν μη επώνυμες μάρκες, για να μειώσουν το κόστος.

Το γενικότερο κλίμα οικονομικής ανέχειας βιώνουν μέσα στο σχολείο και οι δάσκαλοι. Πολλοί είναι οι γονείς που τους προσεγγίζουν, από την ημέρα του αγιασμού κιόλας, για να τους πουν ότι φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα για να αγοράσουν πολλά σχολικά είδη για τα παιδιά τους.

Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι δάσκαλοι φέτος ζητούν από τους μαθητές μόνο τα απολύτως αναγκαία σχολικά είδη (μολύβια, τετράδια, κτλ), ώστε να μειώσουν το κόστος για την οικογένεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις