Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υποτροφίες "Ανδρέας Μεντζελόπουλος" για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Υποτροφίες "Ανδρέας Μεντζελόπουλος&...

Υποστήριξη οικονομικά αδύναμων φοιτητών, για να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών κάθε ακαδημαϊκό έτος προκηρύσσει 10 υποτροφίες για τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές του. Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από την οικογένεια Ανδρέα Μεντζελόπουλου και αφορούν τους νέο-εισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν αποδεδειγμένη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις των σπουδών τους.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι τετραετής και το ποσό κάθε υποτροφίας είναι 5000 ευρώ ετησίως.

Η ετήσια ανανέωση της υποτροφίας διασφαλίζεται εφόσον η επίδοση του/της υποτρόφου κρίνεται ικανοποιητική. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι πέντε μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας εγγραφών, δηλαδή η 5η Οκτωβρίου 2011.

Προκηρύσσονται επίσης 2 υποτροφίες για εκπόνηση Μάστερ και μία για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την κα. Νικόλ Μαλλιώτη (2610996606, [email protected], http://www.upatras.gr/index /page/id/121). Οι αιτήσεις θα κατατίθενται έντυπα στο Γραφείο του Γενικού Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο θεσμός των υποτροφιών "Ανδρέας Μεντζελόπουλος" περιλαμβάνει τόσο την υποστήριξη οικονομικά αδύναμων φοιτητών, για να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όσο και υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές άριστων φοιτητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα 25 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου μας έχουν κάνει ή κάνουν μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ με την βοήθεια αυτών των υποτροφιών. Η εκπρόσωπος της Οικογένειας κ. Corinne Mentzelopoulos έχει προσφέρει την τελευταία τετραετία στο Πανεπιστήμιο Πατρών για υποτροφίες περισσότερα από 1.200.000 ευρώ.

Επίσης υποστηρίζει οικονομικά με 25.000 ευρώ κατ΄ έτος το Κέντρο Προσέλκυσης και Καταγραφής Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (http://www.xarisezoi.gr/).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις