Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξερόλακκα: Η απάντηση της Περιφέρειας στην επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Ξερόλακκα: Η απάντηση της Περιφέρειας στ...

Στην απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζει οτι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αρμοδιότητα του α' βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης

Απαντητική  επιστολή προς τον πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Πατρέων Δημήτρη Γιαννακόπουλο έστειλε σήμερα (Πέμπτη 4 Αυγούστου) ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Στην  επιστολή του ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει τα εξής:

«Κύριε  Πρόεδρε

Σε απάντηση της από 4/8/2011 επιστολής σας σχετικά  με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Αυγούστου επιθυμώ να σας επισημάνω τα παρακάτω:

Όπως  ήδη γνωρίζετε, σύμφωνα με τις  σχετικές αναφορές του καθηγητή Ευαγγ. Μαραζιώτη, οι πρώτες ενδείξεις μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης δεν καταδεικνύουν δυσμενείς αλλαγές στην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην Πάτρα.

Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε και τις  σχετικές μετρήσεις τόσο του Εθνικού  Αστεροσκοπείου όσο και του ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ.

Θεωρώ κοινό και δεδομένο το ενδιαφέρον όλων μας για την ατμοσφαιρική ρύπανση και κατ’ επέκταση για την υγεία των πολιτών.

Θεωρώ επίσης κοινή και δεδομένη την  πρόθεση όλων για αποφυγή κινήσεων πανικού που μπορεί να θέσουν την  Πάτρα σε κατάσταση καραντίνας και  να πλήξουν την ομαλή κοινωνική  και οικονομική ζωή στην πόλη.

Ταυτόχρονα  υπενθυμίζω για μια ακόμα φορά ότι η αρμοδιότητα αποκομιδής, διάθεσης και επεξεργασίας των απορριμμάτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα  του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Τέλος, επαναλαμβάνω ότι οι υπηρεσίες της  Περιφέρειας είναι έτοιμες να υποδεχθούν και να εξετάσουν κάθε ώριμο αίτημα των Δήμων της Περιφέρειας που να αφορά την αποτελεσματική εκ μέρους τους, εκτέλεση του σοβαρού αυτού καθήκοντος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις