Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελλάδα, η πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου

Ελλάδα, η πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου

Τελευταία παγκοσμίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Nielsen

Πρωταθλητές κόσμου... στην απαισιοδοξία αναδείχθηκαν οι Έλληνες σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Nielsen. Η εντεινόμενη οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με τις γενικευμένες δημόσιες διαμαρτυρίες, έριξαν την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα για πρώτη φορά στις 41 μονάδες, κατατάσσοντας τη χώρα για πρώτη φορά στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας.

Οι υπόλοιπες τελευταίες θέσεις της Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης συμπληρώνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία (42 μονάδες), η Ουγγαρία (43), η Κροατία (45) και η Ρουμανία (47).

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν επίσης πως ένας στους τρεις Έλληνες (34%) δηλώνει πως δε διαθέτει χρήματα μετά την κάλυψη των βασικών του αναγκών. Επιπλέον, ένα μεγάλο ποσοστό από όσους τελικά περισσεύουν χρήματα, τα ξοδεύει για αποπληρωμή δανείων, πιστωτικών καρτών και άλλων χρεών (35%).

Σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων (91%) αναγκάστηκε να αλλάξει τις αγοραστικές του συνήθειες εξαιτίας της κρίσης, με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να έχει μειώσει τα χρήματα που δαπανά για τη διασκέδαση εκτός σπιτιού (80%) και για την αγορά νέων ρούχων (75%), ενώ ένα πολύ υψηλό ποσοστό (68%) έχει στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα, ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες που έρχονται, με την εργασιακή ασφάλεια και η οικονομία να συνεχίζουν να αποτελούν τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους. Αντίθετα, στην Ευρώπη η μεγαλύτερη ανησυχία των καταναλωτών το δεύτερο τρίμηνο του 2011 είναι η αύξηση στους λογαριασμούς του νοικοκυριού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις