Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Πρόταση μετονομασίας οδού Ψαρρών σε οδό Αλέκου Μέγαρη

Αίγιο: Πρόταση μετονομασίας οδού Ψαρρών ...

Ομόφωνα δεκτή απο το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου

Ομόφωνα αποδεκτή από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, έγινε η πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου, Βαγγέλη Ευαγγελίου, για μετονομασία της παραλιακής οδού Ψαρρών αλλά και της μελλοντικής προέκτασής της με την ολοκλήρωση του Λιμένος Αιγίου, σε οδό Αλέκου Μέγαρη. Η πρόταση για να υλοποιηθεί πάντως πρέπει να «πάρει» το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 8, που ορίζεται με απόφαση του Περιφερειάρχη.

«Πρόκειται για ένα θέμα που εδώ και αρκετά χρόνια έχει βρεθεί στο «συρτάρι» των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, παρά την επιθυμία όχι μόνο των δικών του ανθρώπων αλλά και των δημοτών μας που τον είχαν τιμήσει για τρεις τετραετίες με το αξίωμα του Δημάρχου. Είναι η πρόταση μετονομασίας μιας οδού της πόλης μας σε οδό ΑΛΕΚΟΥ ΜΕΓΑΡΗ, πρόταση καθόλου εύκολη, αφού το Δημοτικό έργο που επιτέλεσε ο εκλιπών είναι τεράστιο και βρίσκεται σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου για να μας θυμίζει την ανεκτίμητη προσφορά του, την έντονη προσωπικότητά του με το πείσμα που τον διέκρινε, αλλά  και το πάθος με το οποίο αγωνιζόταν για την εκτέλεση σημαντικών έργων. Πρέπει επιτέλους μετά από έξι σχεδόν χρόνια από τον θάνατό του, να του αποδώσουμε την πρέπουσα τιμή, καθώς επί πολλά έτη υπηρέτησε με ασίγαστο πάθος τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ακούραστος "εργάτης" αυτού του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην εισήγηση του ο κ. Ευαγγελίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η συγκεκριμένη οδός προτάθηκε για ευνόητους λόγους, αφού στο τέρμα της στεγάζεται το μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, ένα έργο πνοής που χάρισε ο αείμνηστος Δήμαρχος στον τόπο που αγαπούσε, μεταξύ βεβαίως και πολλών άλλων έργων.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις

Θα πρέπει να σημειώσουμε την ένσταση που είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, Γιάννης Θεοφανόπουλος, για να μην γίνει η αλλαγή της ονομασίας στην οδό Ψαρρών, αλλά να μπει καινούριος δρόμος με το όνομα του Αλέκου Μέγαρη, είπε όμως στο συμβούλιο «ότι δεν το κάνω ζήτημα». Η πρόταση του κ. Θεοφανόπουλου, όπως ανέφερε στο www.aigialeianews.gr, ήταν να μπει ένας δρόμος από την αρχή, ενώ παράλληλα έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή. «Δεν θεωρώ σκόπιμο να βγάζουμε το όνομα από ένα δρόμο για να βάλουμε το όνομα κάποιου άλλου, αφού παρέχετε η δυνατότητα να βάλουμε από την αρχή ένα όνομα. Όμως στα πλαίσια της συναίνεσης, γιατί τα θέματα αυτά δεν είναι από τα θέματα για διενέξεις, είπα ότι ναι συμφωνώ, παρότι διατηρώ πάρα πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα περάσει τελικά η πρόταση αυτή, γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη επιτροπή, του άρθρου 8, η οποία δύσκολα, πάρα πολύ δύσκολα, κάνει μετονομασίες. Παρά ταύτα ψήφισα την πρόταση. Έδωσα τις ενστάσεις μου αυτές, όχι αντιρρήσεις, ενστάσεις, ότι είναι πάρα πολύ πιθανό η πρόταση αυτή, η μετονομασία δηλαδή της οδού Ψαρρών, να μην περάσει από την επιτροπή του άρθρου 8».

Τις αντιρρήσεις της, για την αλλαγή της ονομασίας στην οδό Ψαρρών, εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τα «Νέα της Αιγιάλειας», η πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρεία Αιγιάλειας, Βάνα Μπεντεβή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Θα ακολουθήσουμε την ίδια στάση που είχαμε με την μετονομασία της οδού Σωτ. Λόντου, επειδή πρόκειται επίσης για ιστορικό δρόμο. Σύντομα θα στείλουμε και επίσημη ανακοίνωση».

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις