Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Σούπερ Λιγκ – Πρέμιερ Λιγκ = θρίλερ!

Σούπερ Λιγκ – Πρέμιερ Λιγκ = θρίλερ!

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Σπάνια η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και η ελληνική Σούπερ Λιγκ έχουν κάτι κοινό. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα. Βέβαια στη χώρα μας τα παρακολουθούμε και τα δύο, καθώς η Σούπερ Λιγκ είναι το δικό μας πρωτάθλημα και η Πρέμιερ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Από εκεί και πέρα οι διαφορές είναι τεράστιες. Κι όμως φέτος, για πρώτη ίσως φορά την ίδια χρονιά, τα δύο αυτά πρωταθλήματα έχουν κάτι κοινό. Το θρίλερ που παίζεται για την κατάκτηση του τίτλου. Ας δούμε τα δεδομένα που έχουμε λίγες στροφές πριν το φινάλε, αφού έχει απομείνει μονοψήφιος αριθμός αγώνων για το τέλος του δρόμου.

Τετράδα διεκδικητών Super league

Αυτή τη στιγμή απομένουν έξι παιχνίδια και η διαφορά ανάμεσα στην κορυφή και την τέταρτη θέση είναι μόλις τέσσερις βαθμοί! Απίστευτο κι όμως αληθινό για τα δεδομένα της λίγκας μας.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή με 67 βαθμούς και έχει και τα τρία ντέρμπι στην καυτή Τούμπα. Σε θεωρητικό επίπεδο, αν κερδίσει αυτά τα τρία ματς (που είναι όλα ουσιαστικά εξάποντα) στέφεται πρωταθλητής, ακόμη κι αν του κάνει ζημιά για μία ακόμη φορά (τρεις του έχει κάνει φέτος) ο Άρης. Παρόλα αυτά, επειδή δεν είναι και τόσο εύκολο να κάνει το 3x3, ο ΠΑΟΚ δίνεται ως δεύτερο φαβορί για τον τίτλο με απόδοση στο 3.00 στο pamestoixima.

Πρώτο φαβορί είναι η πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Προσφέρεται στο 2.40, παρότι είναι έναν βαθμό πίσω από τον δικέφαλο του Βορρά και δεν έχει κάνει νίκη στα τελευταία δύο ματς. Η ομάδα του Αλμέιδα πείθει τους μπουκ ότι μπορεί να κρατήσει τα σκήπτρα στην Αγιά Σοφιά.

Ο Παναθηναϊκός που οδηγούσε την κούρσα στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής περιόδου είναι πια στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ και δύο πίσω από τον ΠΑΟΚ. Είναι και στην τρίτη θέση στις προτιμήσεις των στοιχηματικών με απόδοση στο 4.25.

Ο ανεβασμένος Ολυμπιακός πρέπει να βρει αρκετές υπερβάσεις για να καλύψει τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την κορυφή, αλλά δεν είναι δα και τόσο απίθανό. Το 8.50 είναι μεγάλη απόδοση στα προγνωστικά και μοιάζει να έχει μία κάποια αξία, έστω και για cashout, αν οι ερυθρόλευκοι πλησιάσουν περισσότερο.

Φουλ της κορυφής premier league

Στην Αγγλία έχουμε παρόμοιο θρίλερ, αλλά με έναν διεκδικητή λιγότερο. Άρσεναλ και Λίβερπουλ ισοβαθμούν στην κορυφή με τους κανονιέρηδες να έχουν καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Αυτό είναι και το πρώτο κριτήριο για να κριθεί ο τίτλος στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Αρτέτα δείχνει ικανή όσο ποτέ να επιστρέψει στην κορυφή 20 χρόνια μετά. Θα τα καταφέρει; Σύμφωνα με τους μπουκ είναι πια το δεύτερο φαβορί με απόδοση 2.75.

Ποιος είναι στην πρώτη θέση; Ποιος άλλος από τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού οι στοιχηματικές αγαπούν ιδιαίτερα την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Όπου κι αν συμμετέχουν οι πολίτες, σχεδόν πάντα εδώ και πέντε χρόνια ξεκινούν ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση. Έτσι λοιπόν, η Σίτι που είναι έναν βαθμό πίσω από Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο για να κρατήσει τα σκήπτρα, με απόδοση στο 2.75.

Η Λίβερπουλ στην τελευταία χρονιά του Κλοπ είναι στην τρίτη θέση με βάση τις αποδόσεις. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ιδανικός αποχαιρετισμός μετά από οκτώ χρόνια για τον Γερμανό, αλλά δεν θα είναι και εύκολο. Η ισοπαλία στο Ολντ Τράφορντ με τη Γιουνάιτεντ την έριξε από τη μοναξιά της κορυφής, μείωσε η Σίτι την απόσταση και η πίεση μεγαλώνει για τους κόκκινους.

Εν κατακλείδι

Από άποψης ανταγωνισμού, η Σούπερ Λιγκ και η Πρέμιερ Λιγκ είναι φέτος τα δύο πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Υπάρχουν κι αλλού θρίλερ, αλλά οι πρωταγωνιστές είναι δύο κι όχι τρεις ή τέσσερις. Όπως είναι εύλογο αυτό ανεβάζει τον πήχη του ενδιαφέροντος και στέλνει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Διαβάστε περισσότερα στον ψαγμένο για το στοίχημα στην Ελλάδα Άρχοντα και το Arxondasbet.com. Δωρεάν από το 2000!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports