Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Όσκαρ 2024: Χαρά για την εταιρεία Feelgood με τα 4 βραβεία του “Poor Things”

Όσκαρ 2024: Χαρά για την εταιρεία Feelgo...
Μαρτάτος Tάκης

Ταινία της Feelgood και το φιλμ του Hayao Miyazaki «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ανιμέισον παραγωγής

Πολύ ευχάριστα και χαρούμενα κύλησε η 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ για την εταιρεία διανομής Feelgood, καθώς δική της είναι η τιμημένη 4 βραβεία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things».

Επίσης σε διανομή της Feelgood βγήκε και η υπέροχη animation ταινία του Hayao Miyazaki «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» που προβλήθηκε και στην Πάτρα, η οποία κατέκτησε επάξια το Όσκαρ καλύτερη ανιμέισον ταινίας.

Η βραδιά απονομής των 96ων βραβείων Oscars, το βράδυ της Κυριακής 10/3/2024 (ώρα Αμερικής) με την 35χρονη Emma Stone να κερδίζει το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου, κόντρα στα προγνωστικά που τις τελευταίες μέρες ήθελαν νικήτρια την Λίλι Γκλαντστόουν, επικύρωσε και τυπικά την καλλιτεχνική ιδιοφυία του Γιώργου Λάνθιμου, η σκηνοθεσία του οποίου, όπως αποδείχθηκε, αναδεικνύει σε Οσκαρικό βαθμό την ερμηνευτική παλέτα της ηθοποιού του και όλου του υπόλοιπου καστ.

Τέσσερα (4) βραβεία, λοιπόν, απέσπασε η ταινία «Poor Things» η οποία σαρώνει και στο ελληνικό box office, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα 410.000 εισιτήρια, και με τις προβολές να συνεχίζουν να ενθουσιάζουν τους θεατές. Η ταινία παίζεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε για όσους δεν την έχουν δει ακόμα. Το απαιτητικό και τολμηρό φιλμ κέρδισε και τα Όσκαρ σκηνογραφίας, μακιγιάζ/κομμώσεων και κοστουμιών. Συνολικά είχε 11 υποψηφιότητες.

Όσο για την τελευταία ταινία του Ιάπωνα auteur Hayao Miyazaki «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» (The Boy and the Heron) η οποία συγκινεί το κοινό όλων των ηλικιών που συνεχίζει να την απολαμβάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες, όπως ήταν αναμενόμενο, απέσπασε το Oscar καλύτερης ταινίας animation, γεμίζοντάς μας ελπίδα πως δεν θα είναι τελικά η τελευταία ταινία του μεγάλου εικονοκλάστη δημιουργού που ενορχηστρώνει μοναδικά συναίσθημα και φαντασία, αναφέρει η ανακοίνωση της Feelgood.

Μια πολύ καλή κινηματογραφική χρονιά επισφραγίστηκε στις 10/3 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο "And the Oscar goes to…" έχει ήδη ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture