Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η τιμή του Bitcoin ανεβαίνει ραγδαία πριν το Halving

Η τιμή του Bitcoin ανεβαίνει ραγδαία πρι...

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Το Bitcoin τράβηξε και πάλι την προσοχή των επενδυτών παγκοσμίως, καθώς εκτινάχθηκε στα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά σε δύο χρόνια. Το αξιοσημείωτο αυτό κατόρθωμα έρχεται δύο μήνες πριν το Bitcoin Halving, ένα γεγονός που ιστορικά έχει οδηγήσει στην άνοδο της τιμής του.

Αγορά Bitcoin Minetrix

Άνοδος τιμής BTC πριν το Bitcoin Halving

Το Bitcoin halving κατέχει μια βασική θέση στον τρόπο λειτουργίας του Bitcoin. Πρόκειται για ένα κομβικό γεγονός στην υποδομή του κρυπτονομίσματος που συμβάλλει στη μείωση του ποσοστού νέων token που εισέρχονται στην κυκλοφορία. Αυτή η μείωση του ρυθμού κυκλοφορίας νέων BTC γίνεται κάθε περίπου τέσσερα χρόνια και έχει συνδεθεί με ανοδική δράση των τιμών. Δημιουργώντας αυτή τη στιγμή ένα αισιόδοξο κλίμα γύρω από τις επενδύσεις στο Bitcoin.

Γιατί ανεβαίνει το Bitcoin;

Το ταξίδι του Bitcoin προς τα 50.000 δολάρια σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη επιστροφή από το χαμηλό του 2022 στα 16.000 δολάρια και ερμηνεύεται σε μια αύξηση άνω του 200% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η αναζωπύρωση αυτή πηγάζει από διάφορους βασικούς παράγοντες, όπως η αύξηση των κεφαλαίων από επενδυτές σε νεοεισαχθέντα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin και η αυξημένη προσδοκία γύρω από το επερχόμενο γεγονός του halving.

Μειώνοντας τις ανταμοιβές μπλοκ που λαμβάνουν οι miners κατά το ήμισυ, το Bitcoin διασφαλίζει ότι η προσφορά του, που ανέρχεται συνολικά σε 21 εκατομμύρια tokens, θα κυκλοφορήσει σταδιακά. Διατηρώντας έτσι τη σπανιότητα και την αξία του.

Ιστορικά, κάθε γεγονός halving έχει συνοδευτεί από μια άνοδο της τιμής του Bitcoin. Το επερχόμενο γεγονός που έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Απρίλιο, θα δει τις ανταμοιβές μπλοκ να μειώνονται από 6,25 σε 3,125 Bitcoins. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αισιοδοξία στους επενδυτές, με πολλούς να αναμένουν περαιτέρω ανοδική τάση των τιμών τους επόμενους μήνες.

Τι λένε οι ειδικοί στον κλάδο των crypto;

Ο Gareth Rhodes, πρώην αναπληρωτής επόπτης στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σημειώνει: "Κάθε halving έχει ιστορικά οδηγήσει σε κάποιου είδους ανοδική τάση των τιμών του BTC". Η προσδοκία αυτή εδράζεται στη βασική οικονομική αρχή της προσφοράς και της ζήτησης, καθώς η μείωση του ρυθμού αύξησης της προσφοράς τείνει να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών λόγω της αυξημένης σπανιότητας.

Η χρονική συγκυρία του φετινού μισού είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έρχεται μετά την πρόσφατη έγκριση των πρώτων spot Bitcoin ETFs από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Από την έναρξή τους, αυτά τα ETFs έχουν προσελκύσει σημαντικές εισροές, σηματοδοτώντας το αυξανόμενο θεσμικό ενδιαφέρον για το Bitcoin ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Επιπρόσθετα, ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής του δανειστή κρυπτογράφησης Nexo Capital, προβλέπει: "Τώρα που ξεπεράστηκαν τα 50.000 δολάρια, τα 69.000 δολάρια ακολουθούμενα από τα 100.000 δολάρια φαίνονται εφικτά το 2024". Αυτή η αισιόδοξη προοπτική υπογραμμίζει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του Bitcoin.

Καλύτερες εναλλακτικές επενδύσεις στο Bitcoin

Μπορεί το Bitcoin να σημειώνει σημαντική άνοδο, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που αναζητούν τα καλύτερα νέα κρυπτονομίσματα, τα οποία παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές κέρδους. Δύο από αυτά είναι το Bitcoin Minetrix και το Smog Token.

Bitcoin Minetrix

Το Bitcoin Minetrix πρόκειται να φέρει επανάσταση στην εξόρυξη Bitcoin με έναν μηχανισμό Stake-to-Mine. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συμβόλαια εξόρυξης στο cloud, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν κρυπτονομίσματα $BTCMTX και να τις ποντάρουν για να κερδίσουν μονάδες εξόρυξης. Αυτές οι μονάδες, μπορούν να καούν για να ενισχύσουν την ισχύ εξόρυξης. Με έμφαση στη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την καινοτομία, το Bitcoin Minetrix προσφέρει στους επενδυτές μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και να επωφεληθούν από σημαντικές ανταμοιβές.

Αγορά Bitcoin Minetrix

Smog Token

Το Smog Token είναι ένα meme coin το οποίο ξεκίνησε από το Solana και επεκτάθηκε και στο Ethereum blockchain. Με το πρωτότυπο brand του, την έμφαση στην κοινότητα και τη δυνατότητα staking για εξαιρετικές ανταμοιβές, έχει κερδίσει τεράστια ζήτηση από την πρώτη κιόλας ημέρα εμφάνισής του. Μάλιστα, οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων $SMOG, θα γίνουν δικαιούχοι ενός από τα μεγαλύτερα airdrops στο Solana. Σίγουρα ένα μεγάλο κίνητρο για να επενδύσει κανείς στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. Αγοράζοντας μάλιστα από την επίσημη ιστοσελίδα, μπορείτε να επωφεληθείτε και από μία έκπτωση 10%.

Αγορά Smog token

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά