Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Μία ιδιαίτερη σινε-προβολή από τον "Γυμνό Οφθαλμό" την Τετάρτη 31/1/2024

Πάτρα: Μία ιδιαίτερη σινε-προβολή από το...

Στις 21.00 στο Λιθογραφείον - Ο "Γυμνός οφθαλμός" καλεί τους πιστούς του να δουν μία ταινία χωρίς να γνωρίζουν γι' αυτήν κανένα απολύτως στοιχείο!

Με την προβολή της Τετάρτης 31/1 στις 21.00, ολοκληρώνεται ο «γυμνοφθαλμίτικος» κύκλος προβολών στο Θέατρο Λιθογραφείον με τίτλο "Ο Ιανουάριος της Ανυποταξίας".

Πιο συγκεκριμένα, η προβολή της ερχόμενης Τετάρτης είναι μιία πολύ ιδιαίτερη προβολή, μιας και, σχεδόν, τριάντα χρόνια μετά, ο "γυμνός οφθαλμός" καλεί τους πιστούς του να δουν μία ταινία χωρίς να γνωρίζουν γι' αυτήν κανένα απολύτως στοιχείο!

Το ταξίδι του "γυμνού οφθαλμού" στην Μεγάλη Οθόνη του Θεάτρου "Λιθογραφείον" θα συνεχισθεί κανονικά και τον Φεβρουάριο.

Οι ταινίες, που θα προβληθούν έχουν, ήδη, επιλεγεί και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρει ι επικεφαλής του «Γυμνού Οφθαλμού», Νίκος Καββαδίας.

Η είσοδος στην προβολή είναι με ελεύθερη συνεισφορά.

Η αφίσα της προβολής είναι μία ακόμα δημιουργία του sin1891pge πάνω σε μια φωτογραφία του αξέχαστου αδερφού Βασίλη Δρόσου.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΙΝ-ΕΧΙΖΕΤΑΙ!

"...μιά ταινία...μα ποιά ταινία" - τριάντα χρόνια μετά...

Ήταν Κυριακή, 26 Νοεμβρίου του 1996. Μία το μεσημέρι.

Εξήντα, περίπου, πιστοί γυμνοφθαλμίτες κινηματογραφόφιλοι έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Μεγάλη Οθόνη του αγαπημένου κινηματογράφου "Άστυ", στην Πλατεία Όλγας χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα για την ταινία, που πρόκειται να δουν...

Τριάντα χρόνια μετά, με την Αχαϊκή πρωτεύουσα να έχει μετατραπεί σε πόλη των "σκοτωμένων κινηματογράφων" (ένας από αυτούς , δυστυχώς, και το "Άστυ"), ο "γυμνός οφθαλμός", αυτή την φορά στην Μεγάλη Οθόνη του Θεάτρου "Λιθογραφείον", νιώθει την ανάγκη να ξαναδοκιμάσει τους πιστούς του, προβάλλοντας "...μια ταινία...μα ποιά ταινία;"

Τον Νοέμβριο του 1996 εξήντα. Τον Ιανουάριο του 2024 πόσοι;

Η προβολή μπορεί να θεωρηθεί και μια ψηλάφηση της πληγής.

Η Πάτρα έχασε τους κινηματογράφους της. Τι συμβαίνει με τους πιστούς της Μεγάλης Οθόνης;

Τελικά, πόσο βαθιά είναι η πληγή;

Να θυμίσουμε πως την περασμένη Τετάρτη 24/1/2024 στις 9 το βράδυ, είχε προγραμματιστεί η προβολή του ντοκυμαντέρ "MΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ: Από το Αστείο στην Ασημαντότητα - MILAN KUNDERA: From The Joke to Insignificance" του 65χρονου Τσέχου σκηνοθέτη Μίλος Σμιντμάγιερ - Miloslav Šmídmajer, παραγωγής Τσεχίας του 2021.

Κι αυτή η προβολή, όπως και της ταινίας "Ομολογία" του Κώστα Γαβρά, που προηγήθηκε, έγινε με την υποστήριξη του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture