Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το νέο μηχανογραφικό... σκέφτεται μόνο του

Το νέο μηχανογραφικό... σκέφτεται μόνο του

Σε λίγες μέρες θα μπορεί να το «κατεβάσει» ο υποψήφιος στο κομπιούτερ του

Μηχανογραφικό δελτίο με …προσωπικότητα θα συμπληρώσουν εφέτος οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας, βέβαια, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ούτε τον χρόνο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου (που πιθανολογείται ότι θα είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου), ούτε τις βαθμολογίες των εφετινών εξετασθέντων, που θα πρέπει να δοθούν στο τέλος αυτής ή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο οι υπηρεσίες του δουλεύουν πυρετωδώς για την παρουσίαση νέου συστήματος «ηλεκτρονικού» υπερ-μηχανογραφικού!

Το λογισμικό του νέου μηχανογραφικού θα μπορεί μάλιστα να διορθώνει αυτόματα ενδεχόμενο λάθος στη σειρά των αριθμών προτίμησης του υποψηφίου, ή να αντιμετωπίσει αβλεψίες, όπως οι παραλείψεις αριθμών.

Επίσης θα δίνει την δυνατότητα σε έναν υποψήφιο να παρεμβάλει μία σχολή ανάμεσα στις άλλες που έχει ήδη επιλέξει.

Έτσι, η απλή ηλεκτρονική υποβολή που ίσχυε έως πέρυσι αλλάζει. Το μηχανογραφικό δελτίο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στην δημοσιότητα και θα μπορεί να το «κατεβάσει» κάθε υποψήφιος στο κομπιούτερ του σπιτιού του.

Η υποβολή του μηχανογραφικού, βέβαια, θα οριστικοποιείται στο σχολείο του, αλλά μέχρι να το καταθέσει οριστικά ο υποψήφιος θα έχει την δυνατότητα να το συμπληρώσει, να το ξανασυμπληρώσει, να φτιάξει δοκιμαστικά περισσότερα του ενός μηχανογραφικά δελτία, να αλλάξει τις επιλογές του και να μελετήσει με την ησυχία του τις νέες δυνατότητες που του δίνονται.

Για τη συμπλήρωσή του μηχανογραφικού, ο υποψήφιος θα χρειάζεται τον κωδικό που υπάρχει στο δελτίο εξεταζομένου και τα ατομικά του στοιχεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις