Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Εγκαίνια με προεκλογική χροιά για τον Βασίλη Μάρκου

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Εγκαίνια μ...

Στην Κανάρη 45

Τον νέο χώρο του Κέντρου αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των έμφυλων διακρίσεων «Εριφύλη» εγκαινίασαν χτες τα μέλη του στην Κανάρη 45, με την εκδήλωση να παίρνει εκ των πραγμάτων σαφή προεκλογική χροιά.

"Καθώς ο νομικός εκπρόσωπος και εκ των ιδρυτικών μελών του Κέντρου, δικηγόρος Βασίλης Μάρκου είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι», έλαβε το λόγο και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες το όραμά του και τη συμβολή του όπως τη φαντάζεται αν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Αϊβαλής, που έδωσε τον τόνο και τον παλμό στο δρόμο για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ο Βασίλης Μάρκου με τη σειρά του επεσήμανε την αυξημένη ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης σήμερα, παρά ποτέ, για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων συγκροτώντας το βασικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας. Όντας πιο κοντά στους πολίτες και γνωρίζοντας καλύτερα τα προβλήματά τους, ένας Δήμος έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να υλοποιεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως η υγεία, η παιδεία και την υλοποίηση τοπικών πολιτικών για την απασχόληση. 

Τέλος, ο κ. Μάρκου εξέφρασε ένα παράπονο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Όπως ανέφερε «το Κέντρο μας είναι ανοικτό 2 περίπου χρόνια, με συστηματική και έντονη την παρουσία της στην πόλη μας μέσα από δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο. Παρόλα αυτά, ο Δήμος δεν μας έχει χτυπήσει την πόρτα ούτε μια φορά. Ενώ έχουμε αναπτύξει μια ζωτική τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της κακοποίηση και της έμφυλης βίας, δυστυχώς για τον Δήμο μας περνούμε αδιάφοροι. Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, έλλειψης συνεργασίας και δικτύωσης με τοπικούς φορείς που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο, δείχνοντας ότι υπάρχει απουσία στρατηγικού σχεδιασμού σε αυτόν τον τομέα. Από την επόμενη των εκλογών πρέπει να γίνει μια συστηματική προσπάθεια χαρτογράφησης όλων των δομών που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας για να αποκαλυφθούν σε τελευταία ανάλυση οι ιδιαίτερες ανάγκες όλων των πολιτών και να βρεθούν λύσεις" αναφέρει η ανακοίνωση.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις