Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οβιδιακές μεταμορφώσεις στη ΔΕΥΑΠ

Οβιδιακές μεταμορφώσεις στη ΔΕΥΑΠ

Του Σπύρου Πολίτη- Δημοτικού Συμβούλου

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ, το οποίο συνεδρίασε με μοναδικό θέμα τους 13 συμβασιούχους, ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και η δημοτική πλειοψηφία, αναφέρθηκαν στην αδυναμία ουσιαστικής παρέμβασης του συμβουλίου της ΕΥΑΠ.

Την αδυναμία τους να διαχειριστούν τα μεγάλα προβλήματα, την έκρυψαν πίσω από το νομικό κόλλημα, στο οποίο έχει οδηγήσει ο επίτροπος και η σχετική δικαστική διαδικασία.

Όλα τα παραπάνω, παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι καλύπτουν όχι μόνο «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» αλλά και ακόμα περισσότερο καλύπτουν την τεράστια αδυναμία της ΔΕΥΑΠ να καλύψει το οργανόγραμμα της. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο παλιό οργανόγραμμα της ΔΕΥΑΠ προβλέπονταν περίπου 380 εργαζόμενοι και σήμερα εργάζονται 180…

Σε αυτή τη βάση, προτάθηκε εκ μέρους μας, ακόμα και η παραίτηση του συμβουλίου όπως επίσης και του προέδρου της εταιρείας. Αυτό διότι  η προοπτική και το μέλλον της ΔΕΥΑΠ υπό αυτές τις συνθήκες, με προσωπικό στο μισό από όσο προβλέπεται στο οργανόγραμμα, είναι δυσοίωνη έως επικίνδυνη.

Είναι προφανές δε ότι η επίκληση της νομικής ευθύνης και του πιθανού κόστους τόσο του προέδρου όσο και του συμβουλίου, από την ενδεχόμενη μονιμοποίηση των 13ων υπαλλήλων είναι υπερβολική…

Πιθανότερη είναι η πιθανή έκθεση της ΔΕΥΑΠ, του προέδρου της αλλά και του ΔΣ σε ποινικές πράξεις που θα προκύψουν από την δυσλειτουργία της επιχείρησης λόγω έλλειψης προσωπικού. Δυσλειτουργίες που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε κίνδυνο την υγεία των Πατρινών με άμεσο τρόπο!

Αυτά, γιατί σήμερα είδαμε την οβιδιακή μεταμόρφωση των συμβούλων της πλειοψηφίας από τιμητές του μνημονίου, του ΔΝΤ και της νομιμότητας σε ένθερμους θιασώτες και συνηγόρους της Τρόικας!"

 

 

Σπύρος Π. Πολίτης

Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις