Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Πάτρα: Πώς ετοιμάζονται τα πληρώματα για το Καρναβάλι- Οι στολές και ο χρόνος  

Πάτρα: Πώς ετοιμάζονται τα πληρώματα για...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε τρεις καρναβαλιστές

 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα καρναβαλικά γκρουπ ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη της Καρναβαλικής περιόδου. Τα πληρώματα ράβουν και επιμελούνται τις στολές τους ενώ η ανυπομονησία είναι μεγάλη. Από την άλλη, ο χρόνος είναι περιορισμένος.

«Το καρναβάλι είναι σε 50 μέρες και έχουμε ξεσυνηθίσει. Τα μισά πληρώματα θα βγουν με τις στολές του 2020. Είναι δημιουργίες που έχουν πληρωθεί και δεν έχουν αναδειχθεί. Έμειναν στα ντουλάπια. Από την μία δεν υπάρχει λόγος να μην εμφανιστούν, και από την άλλη ο χρόνος είναι περιορισμένος για να οργανωθούμε όταν τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε ξεσυνηθίσει να φτιάχνουμε πληρώματα.

Σε ειδικές γραμμές φαίνεται ότι η ορμή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ακολουθήσει και το Καρναβάλι. Ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση που παρατηρείται στον εσωτερικό τουρισμό θα φέρει ξανά κόσμο στην Πάτρα που τα τελευταία χρόνια, και πριν το κορωνοϊό, είχε λείψει» αναφέρει ο Δημήτρης Φάκαλος.

Όπως εξηγεί ο Τάσος Γιατράς, «Θεωρώ ότι υπάρχει τεράστια επιθυμία από τον κόσμο να βγει στην παρέλαση και στο δρόμο. Ως πλήρωμα θα έχουμε το ίδιο θέμα που είχαμε στο πρώτο καρναβάλι που χάθηκε. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε πολλές κατασκευές, μασκαράτες. Είναι δύσκολο να μπούμε στη λογική να αλλάξουμε στολή από τη στιγμή που δεν είχε χρησιμοποιηθεί αλλά θα έχουμε μάσκες, αξεσουάρ. Θα θυμηθούμε σιγά σιγά πώς γίνεται η διαδικασία. Ήταν πολλά τα τρία χρόνια αποχής, δεν είχε συμβεί ξανά στην ιστορία.

Τέλος, όπως αναφέρει, η Αβροκόμη Ξενογιάννη, «επειδή το καρναβάλι φέτος είναι πολύ σύντομο στις 26 Φεβρουαρίου, προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι. Η ενέργειά μας είναι πολύ ψηλά. Αν και είχαμε αποθηκεύσει τις στολές που τελικά δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, αποφασίσαμε να φτιάξουμε καινούργιες. Η πρώτη αναβολή είναι μια κακιά ανάμνηση και θέλαμε να φτιάξουμε κάτι από την αρχή. Οι στολές εκείνες ήταν για τότε με εκείνους τους ανθρώπους, κάποιοι από αυτούς μπορεί να μην υπάρχουν ή να έχουν αποφασίσει να μην συμμετέχουν οπότε εκείνες οι στολές μπαίνουν στο αρχείο. Αυτό που προβληματίζει τους καρναβαλιστές είναι η έλλειψη χώρου για την κατασκευή των αρμάτων. Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι στο καρναβάλι θα έχουμε πολύ κόσμο, διασκέδαση, χαρά, κέφι. Και ο δήμος προετοιμάζει δρώμενα. Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό στον ορίζοντα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023