Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μέρος μόνο των οφειλομένων θα πάρουν τον Ιούνιο οι εργολήπτες

Αχαΐα: Μέρος μόνο των οφειλομένων θα πάρ...

Ζητούν πολιτική παράμβαση για να πάρουν τα χρήματά τους

Πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον κ. Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αποστολόπουλο. Στην συνάντηση συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα μας και να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες τους σε θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Ετέθη σαν πρώτο θέμα η αποπληρωμή των οφειλομένων στους συναδέλφους από προγράμματα της Περιφέρειας, και υπήρξε η εκτίμηση ότι μέσα στον Ιούνιο θα πληρωθούν από το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" λογαριασμοί που έχουν εγκριθεί μέχρι τον 12ο του 2010. Για τα υπόλοιπα προγράμματα δεν υπήρξε σαφής δέσμευση.

Στη συνέχεια ετέθη το θέμα της δημοπράτησης νέων έργων, για τα οποία επίσης δεν υπήρξε δέσμευση. Στάθηκε όμως ο κ. Γ.Γ. στην απροθυμία των αιρετών της Δυτ. Ελλάδας να προωθήσουν νέα έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ, πράγμα που έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης ζητήθηκε η παρέμβαση του κ. Αποστολόπουλου προς τους Δημάρχους κυρίως αλλά και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας να αποτρέψει τις κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις έργων που αποτελεί τον προσφιλή τους τρόπο ανάθεσης.

Τέλος ενημερώθηκε για το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο κινείται πλέον ο κλάδος, τις συνέπειες αυτού στην τοπική κοινωνία και την ανάγκη ενεργοποίησης των μηχανισμών για ένταξη και μικρών έργων σε προγράμματα προκειμένου να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της ανάπτυξης στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις