Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Μεσολόγγι μεθαύριο η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Περιφέρειας

Στο Μεσολόγγι μεθαύριο η Κινητή Ιατρική ...

Στο Αίγιο την άλλη Τετάρτη

Στο Μεσολόγγι θα βρίσκεται την Παρασκευή 20 Μαΐου η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως προβλέπει ο προγραμματισμός που έχει εκπονηθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο και την Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Μπότσαρη από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την φάση διενεργούνται εξετάσεις σπειρομέτρησης, έλεγχος αιματοκρίτη, αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης ενώ επίσης παρέχονται ιατρικές συμβουλές και οδηγίες γενικότερου χαρακτήρα. Σε σύντομο χρόνο η κινητή μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί και ελέγχους, όπως ψηλάφιση μαστού, για καρκίνο του δέρματος κ.α.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από κοινού με την Αντικαρκινική Εταιρεία συνεργάζονται σε θέματα πρόληψης και ιατρικού ελέγχου του πληθυσμού της Περιφέρειας ενώ θα ξεκινήσει κύκλος επαφών και με άλλους φορείς παροχής ιατρικής φροντίδας (π.χ. Γηριατρική εταιρεία), θα αξιοποιηθεί πλήρως η Κινητή Μονάδα που θα συνοδεύεται από κλιμάκια γιατρών της Περιφέρειας και της Αντικαρκινικής Εταιρείας ενώ επίσης σχεδιάζεται η δυνατότητα να οργανωθούν ευρύτεροι ιατρικοί έλεγχοι σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας.

Στις 25 Μαΐου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις