Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μνήμη Πόπης Μπούνια-Πασπαλιάρη

Μνήμη Πόπης Μπούνια-Πασπαλιάρη

Σημείωμα Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Προέδρου Εταιρείας Λογοτεχνών

Πέρασε κιόλας αρκετός χρόνος από τότε που έφυγε για το δίχως γυρισμό ταξίδι της η φίλη και μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδος Φιλόλογος Ερευνήτρια και Ποιήτρια, Πόπη Μπούνια-Πασπαλιάρη.

Πέρασε στα Ηλύσια πεδία ένα πρωινό του Δεκεμβρίου του 2013 (13/12) μετά από μια σύντομη νοσηλεία της σε Κλινική των Αθηνών σε ηλικία 78 ετών.

Η ξεχωριστή φίλη γεννήθηκε στην Κύμη της Ευβοίας το έτος 1935 και μετά τις εγκύκλιες σπουδές της, φοίτησε στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ δύο χρόνια αργότερα έγινε πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας και Παιδοψυχολογίας. Δίδαξε σε ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια των Αθηνών καθώς και στο Δημόσιο Γυμνάσιο Ελευσίνας.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδος, Ευβοϊκών Σπουδών, Ηλειακών Μελετών και Μακεδονικών Σπουδών.

Υπήρξε ακόμη μέλος Πνευματικών Σωματείων όπως του Πειραϊκού Συνδέσμου, της Πανευοβοϊκής Ομοσπονδίας ,των Ηπειρωτικών Σπουδών και της Εταιρείας του Αίμου.

Είχε λάβει μέρος σε Επιστημονικά Συνέδρια Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και ποίησης.

Είχε δώσει πληθώρα διαλέξεων στην Αθήνα, τον Πειραιά στην πόλη μας, στα πλαίσια των φιλολογικών βραδινών και σε άλλες πόλεις της επαρχίας και του εξωτερικού.

Συνεργασίες της είχαν δημοσιευθεί σε πολλές ελληνικές και ξένες εφημερίδες καθώς και πολλά έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Διατηρούσε ένα μεγάλης αξίας και σημασίας, προσωπικό αρχείο, ιστορικών κυρίως θεμάτων και ερευνών που είχε πραγματοποιήσει σε συνεργασία με ξένους φορείς.

Ασχολήθηκε με τη Ναυτική ιστορική έρευνα και Ηθογραφία. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στα ναυτικά περιοδικά «ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΕΞΑΝΤΑΣ».

Είχε γράψει ποίηση ,θέατρο , μυθιστόρημα, ορατόριο, ηθογραφία, διήγημα και μελέτες ιστορικής ύλης.

Μέχρι το θάνατό της είχαν κυκλοφορήσει τα εξής βιβλία της:

- «Προσανάματα» παιδοδιαλεκτικό.

- «Περισυλλογή και Σκέψεις» ποιητική συλλογή.

- «Όστρακα από το Ρέντη» μελέτη.

- «Πολίτες της Θάλασσας» Διηγήματα.

- «Νικόλαος Καβάσιλας, από την Κωνσταντινούπολη στην ΄Ηλιδα».

- «Οι Ηλείες» », το θεατρικό έργο.

- «Οστρακα εξ Αντρρηίδος».

Τα δύο τελευταία έργα της είχαν εκδοθεί με δαπάνες του Δήμου Ανδραβίδας.

Η αείμνηστη φίλη είχε στενούς δεσμούς με την Ηλεία και ειδικότερα με την πόλη της Γαστούνης όπου και διέμενε κυρίως τους θερινούς μήνες .

Ήταν παντρεμένη με τον Ηλείο Πέτρο Πασπαλιάρη, ο οποίος έφυγε και αυτός ένα μήνα πριν το δικό της αιώνιο ταξίδι.

Από του έτους 2005 υπήρξε τακτική συνεργάτης της ημερησίας τοπικής εφημερίδας της Αμαλιάδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» , ενώ συνεργασίες της είχαν περιληφθεί και στο τριμηνιαίο έντυπο του Συλλόγου των Γαστουνέων της Αθήνας.

Το σημείωμα μας αυτό, ας είναι κερί, στη μνήμη της.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις