Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πυρετός διαβουλεύσεων για να απεγκλωβιστεί η Πάτρα απο τα σκουπίδια-Αποκλεισμός στο ΧΥΤΑ

Πυρετός διαβουλεύσεων για να απεγκλωβιστ...

Αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο εμφανίζεται ο Δήμαρχος Πατρέων

Αποπνικτική είναι η κατάσταση στο κέντρο και τις συνοικίες της Πάτρας αφού η δυσοσμία που αναδύεται από τα βουνά των σκουπιδιών που έχουν ξεχειλίσει τους κάδους δεν αντέχεται.

Την ώρα που οι κάτοικοι της Πάτρας ζητούν το αυτονόητο, να καθαριστεί επιτέλους η πόλη, ύστερα από έξι ημέρες μη αποκομιδής των απορριμμάτων, η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο μετά την υλοποίηση της απειλής των κατοίκων του  Αρκτικού Διαμερίσματος να αποκλείσουν την είσοδο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας μέχρι να ληφθεί απόφαση οριστικής παύσης λειτουργίας του. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 3 το μεσημέρι στην είσοδο του ΧΥΤΑ την οποία απέκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους.

"Αποφασίσαμε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούμε και να πιέσουμε τις καταστάσεις για να τελιώσει η ιστορία με την Ξερόλακα. Καθημερινά διακυβέβεται η υγεία των κατοικων της περιοχής. Δεν μας φταίει η Δημοτική Αρχή αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να σύρεται άλλο" σημείωσε ο εκπροσωπος των κατοίκων Γιώργος Βασιλόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς εμφανίζεται αποφασισμένος  να εφαρμόσει το νόμο που προβλέπει πενθήμερη εργασία και εξάωρη απασχόληση για τους εργαζόμενους στον Τομέα Καθαριότητας. Ο κ. Δημαράς δέχθηκε νωρίς το μεσημέρι τους συνδικαλιστές της καθαριότητας στο γραφείο του, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η πολιτική του απόφαση είναι η κατά γράμμα εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπεται για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα. Δηλαδή, πενθήμερη εργασία κατανεμημένη ώστε να εξασφαλίζεται η επταήμερη λειτουργία της Υπηρεσίας και έξι ώρες και είκοσι λεπτά εργασίας για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους.

Στο πλαίσιο αυτό η υπερωριακή απασχόληση θα γίνεται όταν είναι επιβεβλημένη και θα την πληρώνονται μόνο όσοι πράγματι εργάζονται εκτός του ωραρίου τους.

Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους δήλωσαν ότι αποδέχονται το νέο καθεστώς εργασίας της δημοτικής Αρχής και ζήτησαν να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους προς το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. «Για τα υπόλοιπα θα συζητήσουμε μετά», σημείωσε με νόημα ο κ. Ιατρού.

Ωστόσο, ο κ. Δημαράς ζήτησε από τους συνδικαλιστές να του φέρουν γραπτώς ότι αποδέχονται τους παραπάνω όρους, που ορίζει και ο νόμος, και στη συνέχεια απάντησε με τη σειρά του: «ελάτε να συζητήσουμε ό,τι θέλετε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ήδη τα δυο μίνι μπας, που ζητούν οι εργαζόμενοι για τη μεταφορά τους, έχουν επισκευαστεί από τον Φεβρουάριο και είναι έτοιμα προς χρήση. Και τούτο γιατί, σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής Αρχής, ο Δήμος από τον αρχικό σχεδιασμό του είχε προβλέψει την εξυπηρέτηση των εργαζομένων, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος, και τη διασφάλιση της μετακίνησής του από και προς το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Έτσι το μόνο που απομένει είναι και η γραπτή αποδοχή των όρων της νέας κατάστασης (δηλαδή της νομιμότητας) από τους εργαζόμενους, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν πνίξει την Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις