Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ για το Αθηναϊκό Π...

Ανεπίτρεπτες οι πολιτικές διενέξεις για το καθεστώς λειτουργίας των ανταποκριτών

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων  με αφορμή πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή  για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και σχετικές τοποθετήσεις που έγιναν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή επισημαίνει ότι οποιαδήποτε πολιτική διένεξη γύρω από το καθεστώς λειτουργίας του ειδησεογραφικού πρακτορείου είναι ανεπίτρεπτο, παραπλανητικό, άδικο και απαράδεκτο να εμπλέκει τους εργαζόμενους σε αυτό.

 

Ιδιαίτερα δε, τους ανταποκριτές ανά την Ελλάδα που με συνέπεια, επαγγελματική ευσυνειδησία, ήθος και συχνά με προσωπικό κόστος και πενιχρές απολαβές συνδράμουν αποφασιστικά στην ειδησεογραφική πληρότητα του Α.Π.Ε.

Είναι, επίσης, ανεπίτρεπτο να ποινικοποιείται  η εργασία και να περιφέρονται λίστες ονομάτων με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και την στήριξη ισχυρισμών που βρίσκονται πολύ μακριά από την αλήθεια.

Συνάδελφοι  ανταποκριτές που προσελήφθησαν  στο Α.Π.Ε. με διαφανείς διαδικασίες  πολλά χρόνια πριν, συνάδελφοι με λαμπρή και αψεγάδιαστη διαδρομή και με αναγνωρισμένη προσφορά,  παρουσιάζονται περίπου ως μέρη μιας ύποπτης συναλλαγής. Η απόπειρα σπίλωσης τους όχι μόνο πέφτει στο κενό – άλλωστε οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν- αλλά εγείρει και μείζον ζήτημα ηθικής, πριν απ’ όλα, τάξης για τους ενορχηστρωτές της.

Όσοι  με καταγγελτικό λόγο στρέφονται εναντίον των ανταποκριτών του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ας κάνουν επιτέλους τον κόπο να πληροφορηθούν τις συνθήκες και τους όρους εργασίας τους, το ύψος των αποδοχών τους αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους.

Για τους ανταποκριτές του Α.Π.Ε. αυτονόητα  δικαιώματα όπως η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η πρόβλεψη της προϋπηρεσίας ή των επιδομάτων τέκνων – για να περιοριστούμε μόνο σε αυτά- αποτελούν απλώς υποσχέσεις που αφειδώς δόθηκαν αλλά ουδέποτε τηρήθηκαν. Δεν παύουν, ωστόσο, να αποτελούν σταθερές διεκδικήσεις και αδιαπραγμάτευτο όρο εργασιακής τάξης. Αλλά, επ’ αυτών, θα επανέλθουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις