Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eπιμένει για δίκη στην Αθήνα, η μάνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Eπιμένει για δίκη στην Αθήνα, η μάνα του...

Υπέβαλε σήμερα και νέο αίτημα στον Άρειο Πάγο

Επιμένει να διεξαχθεί στην Αθήνα, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, και όχι στην Άμφισσα  η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, για την δολοφονία του γιου της, η μάνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία υπέβαλε σήμερα και δεύτερη αίτηση στην  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η Βερτζίν Τσαλικιάν υποστηρίζει πως υπάρχουν  νέα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της ανάκλησης. Αναφέρει  ότι συγγενικό της πρόσωπο που δικαιούται να παραστεί ως πολιτική αγωγή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που επιβάλλει την παρουσία του στην Αθήνα, όπως και της ίδιας, καθώς φροντίζει το πρόσωπο αυτό. Συνεπώς, η δίκη στην Άμφισσα παρεμποδίζει το δικαίωμα ουσιαστικής πρόσβασης στο δικαστήριο και ακρόασης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι αρκετοί μάρτυρες είναι ανήλικοι και θα είναι δύσκολη η εμφάνισή τους στη δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει σημαντικό διάστημα, δυσχεραίνοντας την ανακάλυψη της αλήθειας και την απονομή της δικαιοσύνης.

Στην αίτησή της αναφέρει ακόμη ότι η σύνθεση των δικαστών του ΜΟΔ Άμφισσας είναι ουσιαστικά γνωστή λόγω του μικρού αριθμού υπηρετούντων, ενώ η σύνθεση δικαστών με κλήρωση στην Αθήνα ενισχύει τα εχέγγυα αμεροληψίας.

Η κ.  Τσαλικιάν υποστηρίζει ότι δεν διαφυλάσσεται η δημόσια τάξη με την παραπομπή της υπόθεσης στην Άμφισσα και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αντεκδίκησης από την πλευρά της οικογένειας και υπογραμμίζει  ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας είχε υποδείξει τις φυλακές Κορυδαλλού, έγιναν χωρίς προβλήματα για τη δημόσια τάξη, δίκες με μεγαλύτερους κινδύνους, όπως της «17 Νοέμβρη» και του «ΕΛΑ», ενώ προ δεκαετίας είχε διεξαχθεί στην Αθήνα η δίκη 400 περίπου αντιεξουσιαστών για καταστροφές στο Πολυτεχνείο χωρίς να τεθεί ζήτημα μετάθεσης της δίκης.

Την αίτηση εξετάζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις