Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Πάμε σαν άλλοτε: Ξαναγυρίζουν τα sneakers τύπου All Star και παλιάς Ελβιέλας;

Πάμε σαν άλλοτε: Ξαναγυρίζουν τα sneaker...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κόντρα στις χονδροειδείς φόρμες των sneakers, διάσημοι οίκοι όπως Dior, Prada κ.α. αναπολούν τα παλιά

To αντίπαλον δέος των «ugly sneakers», δηλαδή των πολυφορεμένων αθλητικών με μεγάλο όγκο και κυμματοειδή φουτουριστικό σχεδιασμό, λανσάρουν με τις εαρινές resort συλλογές τους διάσημα luxury labels ισχυρής επιρροής. Dior, Prada, Burberry, Acne, Stella Mc Cartney κ.α όπως ήδη φαίνεται στις βιτρίνες του εξωτερικού, στο διαδίκτυο και στα πιο ενημερωμένα καταστήματα, αναβιώνουν οι παλιές φόρμες τύπου All Star και της αλλοτινής ελληνικής Ελβιέλας. Σε πρόσφατο ταξίδι μας στο Μιλάνο είδαμε πολλές trendy κοπέλες στο δρόμο να φορούν μαζί με το παλτό και ρευστά αθλητικά παντελόνια converse παπούτσια, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν το βλέπαμε ποτέ στο κέντρο της ιταλικής μητρόπολης της μόδας. Σε μποτάκια ή χαμηλά sneakers λοιπόν, η αγορά παρουσιάζει και πάλι με new retro mood, τα αθλητικά σε πιο κομψές και νοσταλγικές γραμμές για όσους δεν αρέσκονται στα χονδροειδή sneakers ή απλά τα βαρέθηκαν.

Prada

Prada

Prada

Prada

Prada

Prada

Prada

Prada

Με τους ροζ, λευκούς και μπεζ τόνους να κυριαρχούν, τα παπούτσια αυτά είναι η νέα πρόταση στο street style που αναδεικνύεται παράλληλα με τα άλλα, εξτρεμιστικά σχήματα. Η νεαρή supermodel Κάια Γκέρμπερ έχει ήδη ξαναφορέσει Converse δίνοντας το σύνθημα της αλλαγής, ενώ οι πιο ονομαστές μπουτίκ της υφηλίου εντάσσουν στους χώρους τους τα sneakers παλιού τύπου.

Κάια Γκέρμπερ

Κάια Γκέρμπερ

Covenrse στo luisaviaroma.it

Covenrse στo luisaviaroma.it

Converse στο net-a-porter

Converse στο net-a-porter

Burberry

Burberry

Burberry

Burberry

Dior

Dior

Dior

Dior

Chloe

Chloe

Saint Laurent

Saint Laurent

Gucci

Gucci

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Acne

Acne

Isabel Marant

Isabel Marant

Off White

Off White

Margiela

Margiela

Stella Mc Cartney

Stella Mc Cartney

Nike

Nike

Zimmerman

Zimmerman

Θυμίζουμε πως στη χώρα μας τα πρώτα αθλητικά παπούτσια ήταν οι «ελβιέλες» και τα «σπορτέξ», λέξεις που δεν χρησιμοποιούνται πια. Είδη που συνδέθηκαν αρχικά με τα λευκά παπούτσια, τα μόνα αθλητικά της εποχής, κατά τη δεκαετία του 1920, ακμάζοντας τις επόμενες δεκαετίες για τη γυμναστική, τις παρελάσεις και τις επιδείξεις των παιδιών στα σχολεία ώσπου να αποτελέσουν style item τη δεκαετία του ’50 λόγω του ειδώλου Τζέιμς Ντιν. Η ΕΛ.ΒΙ.ΕΛΑ από την Καλλιθέα της Αθήνας, έκλεισε οριστικά το 1961 λόγω οικονομικών δυσχερειών αλλά τη διαδέχθηκε η «Sportex» του Νίκου Κατράντζου, αντιπροσωπεία γαλλικής εταιρείας αθλητικών υποδημάτων που σύστησε στους Ελληνες τα πρώτα Nike, Adidas, Puma. Το πρώτο πολυεθνικό «ποδαρικό» στο χώρο του παπουτσιού, έκανε στη χώρα μας  η Converse, το 1983.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View