Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φόβοι για έξαρση της νέας γρίπης λόγω του καιρού

Φόβοι για έξαρση της νέας γρίπης λόγω του καιρού

Η κακοκαιρία ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων επισημαίνουν οι επιστήμονες

Παράταση στην υψηλή δραστηριότητα της γρίπης ενδέχεται να δώσουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν τη μετάδοση του ιού H1N1, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 125 ανθρώπους, και καλούν τους πολίτες να τηρούν όλα τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου.

Παρ’ ότι η δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει πλέον «σαφή πτωτική τάση», όπως σημειώνεται στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Μόνο το τελευταίο τριήμερο, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού και άλλοι εννέα εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των θυμάτων της εποχικής γρίπης έφτασε τα 125 άτομα, ενώ το σύνολο των σοβαρών περιστατικών από την αρχή του χειμώνα διαμορφώθηκε σε 330 άτομα, από τα οποία τα 107 παραμένουν για νοσηλεία σε ΜΕΘ. 

Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για αρκετό κρύο τις αμέσως επόμενες ημέρες προβληματίζουν τους επιστήμονες, αφού «η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά στη μετάδοση των ιών που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις (συμπεριλαμβανομένης της γρίπης) με πολλαπλούς τρόπους», όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του. 
Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν την ανάγκη έγκαιρης χορήγησης αντι-ιικής αγωγής σε όσους παρουσιάζουν συμπτώματα, κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών και χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου, ενώ εξακολουθούν να συστήνουν τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Στον τελευταίο τομέα σημειώθηκε μια μικρή πρόοδος την τελευταία εβδομάδα, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αυξήθηκε από 8,5% σε 10,1%, σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις