Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»!

«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει ...

Φαρμακομάρκετινγκ!

Η Γαλλία πάει κόντρα στο κατεστημένο των Φαρμακευτικών Εταιρειών στην Ευρώπη, με την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche & Pharma  στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2009. Ο λόγος είναι η αποκάλυψη της νέας τακτικής, με την οποία η φαρμακευτικές εταιρίες βρίσκουν νέους πελάτες.

Η γαλλικές αρχές κατηγορούν δυο αυτές εταιρίες ότι σκόπιμα σε εργαστήρια δημιούργησαν τον ιό Η1Ν1 ιό  και στην συνέχεια τον απελευθέρωσαν στον αέρα.

Επίσης, εξετάζονται ταυτόχρονα σοβαρές καταγγελίες από δικηγόρους του United States Department of Justice, οι οποίες μιλούν για την εμπλοκή των γιατρών και προσωπικού του American Medical Association στην όλη την υπόθεση της γρίπης των χοίρων. Στις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και δίκτυο καναλιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία, όπως υποστηρίζεται, αλληλό-χορηγήθηκαν με φαρμακευτικές εταιρίες, έτσι ώστε να πάρει το θέμα διαστάσεις διεθνούς εμβέλειας.

Η υπόθεση καταγγελιών, παίρνει και αυτή διεθνή χαρακτήρα, μιας και το  Μεξικό παραπέμπει την εταιρία Baxter επίσης στο διεθνές δικαστήριο, διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο,  εκτός από ένα περιστατικό, οφείλονται στο γεγονός ότι τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009. Όπως υποστηρίζετε από το Μεξικό, τα εμβόλια περιείχαν μείγματα από ανθρώπινους  ιούς - τον ιό του SARS, των πουλερικών, και ιός των χοίρων.

Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την γρίπη απάτη είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκοτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική Σύνοδος για την γρίπη με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Μεταξύ αυτών και η Roche. Εκεί από τα χείλη του γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοινώθηκε επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε πότε αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον

μια συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος – ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο». Επίσης είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται, διότι θωρακίζει τον οργανισμό και σαν ψυχολογική συνήθεια». Δηλαδή το κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης αν και δεν βοηθά ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo ψευτοφάρμακο δηλαδή!

Όμως, ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο, μας λέει κάτι άλλο: «Αν υπάρχει μία χρονιά που το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνίσταται, είναι ιδιαίτερα εκείνη κατά την οποία υπάρχει φόβος πανδημίας. Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να  επανασυνδυαστεί με την εμβολιαστική ρίζα αποκτώντας τα αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας πραγματικός κυκλώνας

στα κύτταρά του. Ένας κανόνας που υπάρχει σε περίπτωση πανδημίας είναι ότι ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική πολύ επικίνδυνη».

Δηλαδή, αν κατά την προδρομική περίοδο μίας ασθένειας γίνει εμβολιασμός, (χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3 μήνες χωρίς να εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα), τότε, όπως λέει ο Μπούργκιο, τα αποτελέσματα είναι βαριές και ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος.

Η στρατηγική του marketing των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέον σαν στόχο της τους υγιείς ανθρώπους, όσοι λίγοι έχουν απομείνει, και αυτός ο πανικός που σπέρνουν είναι ένα «απλό εργαλείο», με το οποίο μπορούν να διευρύνουν την πελατεία τους.

 

Ζάνα Αβράμη

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις