Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καταλήψεις και συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη

Καταλήψεις και συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον αδικοχαμένο 15χρονο

Με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο που έχασε τη ζωή του στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα.

Στην Αθήνα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια, στις 12:00. Στην Πάτρα θα γίνουν δύο πορείες, η μία ξεκινάει στι; 10:00 από την πλατεία Γεωργίου και η δεύτερη στις 12:00 από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη Θεσσαλονίκη η πορεία θα ξεκινήσει στις 12:30 από την πλατεία Αροστοτέλους.

Τρίωρη στάση εργασίας (12:00 έως 15:00) έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Ο απολογισμός του τελευταίου διημέρου από το μέτωπο των συλλαλητηρίων περιλαμβάνει συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδες αντεξουσιαστών, προσαγωγές και συλλήψεις υπόπτων για τέλεση επεισοδίων, μεταξύ των οποίων και τα δύο παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη. Η σύλληψη έγινε το Σάββατο όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χώρο "Ρεσάλτο" που βρίσκεται στο Κερατσίνι. Συνελήφθησαν 22 άτομα τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πειραιά για να απολογηθούν.

Την Κυριακή, στο περιθώριο της πορείας στην Αθήνα, το Σύνταγμα και τα Προπύλαια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Επίθεση με ξύλα και λοστούς δέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας, όταν νεαροί εισέβαλαν στο κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια.

Ο κ. Κίττας νοσηλεύεται, για προληπτικούς λόγους, στην εντατική του Ιπποκρατείου με εγκεφαλική διάσειση, ενώ υπέστη ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο.

Ζημιές σχεδ'όν σε όλα τα καταστήματα Τραπεζών είχαμε στην Πάτρα. Ομάδα αντεξουσιαστών που συμμετείχε στην πορεία που έγινε την Κυριακή στις 6:00 το απόγευμα, επιτέθηκε με λοστους σε όλες τις Τράπεζες προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές (έσπασν βιτρίνες και μηχανήματα ΑΤΜ).

Στο μεταξύ υπό κατάληψη παραμένουν 50 σχολές σε όλη τη χώρα, καθώς και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tραυματίες στην πορεία για τον Αλέξη στην Αθήνα

Συνελήφθησαν τα παιδιά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις