Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αστικά Κοινά: πατιρντί / γιορτή γειτονιάς» την Κυριακή 19 Μαΐου στην πλατεία Θεσσαλονίκης και Κεφαλληνίας

«Αστικά Κοινά: πατιρντί / γιορτή γειτονι...

Από την ομάδα Commoners Code the City

Η ομάδα Commoners Code the City  Την έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει τη Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ώρα 18:00-21:00
στη πλατεία Θεσσαλονίκης & Κεφαλληνίας στη Πάτρα, όπου διοργανώνει την ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο:  « Αστικά Κοινά: πατιρντί | γιορτή γειτονιάς ».

Από τον Ιανουάριο του 2019 μέσω αστικών παιχνιδιών και προφορικών αφηγήσεων γειτονιάς, η ομάδα αναπτύσσει συμμετοχικές δράσεις σχεδιασμού που σχετίζονται με την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.
Στα πλαίσια υλοποίησης της τελευταίας δράσης #πλατεία_ζουμε με τα Αστικά Κοινά που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα START - Create Cultural Change διαμοφώθηκε ένα κοινό πλαίσιο σχεδιασμού και σταδιακής υλοποίησης της πλατείας Επτανήσου που θα αρχίζει να πραγματοποιείται από τις 16-19.05.2019. Με το σύνθημα «γίνε κοινοτοποιός» στόχος μας είναι: να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο της γειτονιάς σαν ένα χώρο συζήτησης και διάδρασης, να γνωρίσουμε τη γειτονιά μας, να ενισχύσουμε τους δεσμούς της, να γίνουν οι σχέσεις πιο ανθρώπινες, να βελτιωθούν οι όροι διαβίωσης, να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει η γειτονιά ουσιαστικό ρόλο, να δημιουργηθούν γειτονιές με ¨ταυτότητα¨ και να προσδιορίσουμε το δημόσιο χώρο του σύγχρονου «εμείς».

Τι είναι τα αστικά κοινά;

To πρόγραμμα "Αστικά Κοινά" από την ομάδα Commoners code the city είναι ένα αστικό παιχνίδι συμμετοχικού σχεδιασμού που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα βασισμένο στην πεποίθηση πως πρέπει να δώσουμε λόγο στους ανθρώπους για την αστική ανάπτυξη του περιβάλλοντος που ζούνε. Μέσα από την αφήγηση ιστοριών για τη γειτονιά, τη μεθοδολογία του συμμετοχικού σχεδιασμού, και φυσικά το παιχνίδι θα σχηματιστεί από τους πολίτες ο άυλος και υλικός τόπος, θα ξανά γίνουν πάλι γείτονες που γνωρίζονται και μοιράζονται κάτι κοινό, τη γειτονιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις