ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: " Να μην καταργηθεί μέσα από την διαδικασία συγχώνευσης κανένα τμήμα των ΤΕΙ"

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: " Να μην καταργηθεί  μέσα από την διαδικασία συγχώνευσης κανένα  τμήμα των ΤΕΙ"

Τι προτείνει ο Εμπορικός για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Σχετικά με την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που επιχειρείται από το Υπουργείο,  ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προτείνει:

  • Οι συγχωνεύσεις και το όλο εν γένει εγχείρημα της ενοποίησης της Ανώτατης Παιδείας στην χώρα μας πρέπει να έχουν σαν γνώμονα και κατεύθυνση την ουσιαστική αναβάθμιση και βελτίωση του ήδη υψηλού επιπέδου σπουδών που προσφέρουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα.
  • Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθεί  μέσα από την διαδικασία συγχώνευσης κανένα  τμήμα των ΤΕΙ, καθώς είναι γνωστό ότι καλύπτουν γνωστικά αντικείμενα αναγκαία, τόσο επιστημονικά όσο και για την οικονομική, τεχνολογική ανασυγκρότηση και προοπτική της χώρας μας.
  • Ο θετικός ρόλος που έχει παίξει μέχρι σήμερα η σπουδάζουσα νεολαία στην πόλη μας είναι καθοριστικός και καταλυτικός κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά. Σε καμία περίπτωση η συγχώνευση δε πρέπει να προκαλέσει  απώλεια θέσεων εργασίας και μείωση σπουδαστών.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών ως το 3ο Πανεπιστήμιο της χώρας, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών  και ο αείμνηστος Πρόεδρός του κ. Ανδρέας Ν. Παπανδρέου έπαιξαν πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο μέσα από τις πρωτοβουλίες  της Επιτροπής Πόλης που κινητοποίησαν προς αυτή την κατεύθυνση το σύνολο των φορέων και των πολιτών της πόλης μας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα από γόνιμο και χωρίς μικροσκοπιμότητες διάλογο της πολιτείας της επιστημονικής κοινότητας και φορέων της πόλης θα επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

Σχόλια

Ειδήσεις