Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του πολύ γνωστού και αγαπητού παιδιάτρου της παλιότερης Πάτρας Αντώνη Δημητρόπουλου

Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του πολύ γνω...

Με τη σύζυγό του Ηρώ είχαν αποκτήσει δύο παιδιά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο πολύ γνωστός και αγαπητός παιδίατρος της πατραϊκής κοινωνίας Αντώνης Δημητρόπουλος, που διατηρούσε επί σειρά ετών ιατρείο στην Αγίου Νικολάου της αλλοτινής Πάτρας.  Επίσης, ήταν διευθυντής Υγειονομικής Υπηρεσίας στο ΙΚΑ. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Με την καλλονή  σύζυγό του Ηρώ, που άφησε εποχή με την ομορφιά της  και δραστηριοποιήθηκε στα κοινά υποστηρίζοντας το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, πολλούς κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς φορείς σε bazaar και εκδηλώσεις με τη μαγειρική της και το κέφι της, αποτελούσαν πολύ γνωστό ζευγάρι στην κοσμική πάτρα των δεκαετιών 70’ και 80’ και ευτύχισαν να αποκτήσουν δύο παιδιά. Την  Χριστιάνα που είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου βιολογίας όπως και ο σύζυγός της στην Αμερική και τον Ξενοφώντα που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου της Κρήτης.

Μάλιστα πριν μια εβδομάδα ταξίδεψε στην Κρήτη για τον γάμο του γιου του. Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου.

Αντώνης και Ηρώ Δημητροπούλου λάτρευαν την εγγονή τους Ηρώ, η οποία ερχόταν συχνά στην ελλάδα ενώ πριν λίγο καιρό απέκτησαν και έναν εγγονό που θα πάρει το όνομα του παππού του. Επικοινωνήσαμε με την κ. Δημητροπούλου η οποία μας είπε χαρακτηριστικά: "Ο Αντώνης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Πήρε τόση χαρά πριν λίγες μέρες από το γάμο του γιου του. Ταξίδεψε στην Κρήτη με καροτσάκι και μου λεγε "Ηρώ τα κατάφερα"! Φόρεσε και το σμόκιν του όπως ηθελε η κόρη του. Να σκεφτείτε έβγαλε και λόγο στους πατρινούς φίλους μας και χόρεψε ζεϊμπέκικο για το γιο του. Ηταν ένα παράδειγμα δύναμης ψυχής στα 90 του χρόνια. Ανεπανάληπτος. Χάρηκε και συγκινήθηκε τόσο, πριν πάει κοντά στο θεό"

Με τα δύο παιδιά του

Με τα δύο παιδιά του

Με τα δύο παιδιά του

Οικογενειακώς στον γάμο του γιου του

Οικογενειακώς στον γάμο του γιου του

Οικογενειακώς στον γάμο του γιου του

Με την σύζυγό του Ηρώ

Με την σύζυγό του Ηρώ

Με την σύζυγό του Ηρώ

Η κόρη του Χριστιάνα τον αποχαιρέτησε στο facebook με έναν πολύ τρυφερό τρόπο:

I love for ever
I like you for always
As long as I am living
My daddy you’ll be

Σ´αγαπω μπαμπα
Θα μου λειπεις
Καλο παραδεισο

H απώλειά του έχει προκαλέσει θλίψη στην ιατρική κοινότητα.

 

«για τον διακεκριμένο συνάδελφο-παιδίατρο ΑΝΤΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, που ευόρκως διακόνησε το ιατρικό λειτούργημα, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον ίδιο με σεβασμό δύο μόνον λέξεις, 
"καληνύχτα Αντώνη"....» έγραψε ο παιδίατρος Θρασύβουλος Μαυρομμάτης

 

Θλίψη και συγκίνηση και για τον Χαράλαμπο Μπονάνο, Πρόεδρο των γιατρών του πρώην ΙΚΑ. Είχαν προσωπική φιλία και  ήταν ο μέντοράς του στον συνδικαλισμό του ΙΚΑ.

πρώτη ενημέρωση 11.50

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις