Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ντου του «Ρουβίκωνα» στο Γαλλικό προξενείο στην Αθήνα

Ντου του «Ρουβίκωνα» στο Γαλλικό προξενε...

Πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές

Περίπου δεκαπέντε μέλη του «Ρουβίκωνα», σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 17:30, επίθεση στο Γαλλικό προξενείο στην Αθήνα. Ειδικότερα, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στο προξενείο, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία έκανε μία προσαγωγή, ενώ ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η επίθεσή του αυτή έγινε λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Συνολικά η γαλλική εξουσία εκπέμπει ένα μήνυμα πολεμικών επεμβάσεων, εξοπλισμών, φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και καταστολής.

Από την άλλη, ο κόσμος του αγώνα στη Γαλλία δίνει τη δική του μάχη. Μεγάλες απεργίες έχουν ήδη ξεσπάσει που η επιτυχία τους, αν και υποθηκευμένη από τον κυρίαρχο καθεστωτικό συνδικαλισμό, θα κρίνει πολλά. Η αντίσταση στην ZAD συνεχίζεται, το πεζοδρόμιο γεμίζει ξανά.

Δεν υπάρχει μία Ελλάδα, μία Τουρκία, πολύ περισσότερο δεν υπάρχει μία Γαλλία. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας που αγωνίζεται, της σημερινής συνέχειας των αβράκωτων, της παρισινής κομμούνας, των εξεγερμένων αναρχικών, του άγριου συνδικαλισμού, του διεθνισμού, του καταφυγίου για κάθε διωκόμενο στον κόσμο, του Γαλλικού Μάη.

Στεκόμαστε από την άλλη ως εχθροί στην αποικιοκρατική Γαλλία, στην Γαλλία του Θίερσου, των αντιαναρχικών νόμων, στη Γαλλία του Ντε Γκωλ και του ΟΑΣ, στη Γαλλία που βομβαρδίζει στη Συρία, που θέλει το δικό της μερίδιο παγκόσμιας κυριαρχίας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις