Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με βυζαντινή λαμπρότητα η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου την Παρασκευή στην Πάτρα

Με βυζαντινή λαμπρότητα η υποδοχή του Τι...

Θα το συνοδεύει Μητροπολίτης από την Ιορδανία, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, ο κ. Βενέδικτος Τσεκούρας

Μία σημαντική στιγμή για τους πιστούς θα είναι η έλευση του Τιμίου Σταυρού στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου, στις 17.30 το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018. Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου που θα μεταφερθεί στην Πάτρα από τον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, θα λάβει χώρα στα προπύλαια του ναού του Αγίου Ανδρέου.

Ο χώρος αναμένεται να κατακλυστεί από πιστούς ενώ παρόντες θα είναι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο προιστάμενος του ναού Αγ. Ανδρέου, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης και πολλοί ιερείς.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, επικεφαλής της συνοδείας που θα φέρει το Τίμιο και ιερό Ξύλο όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός και βρήκε η Αγία Ελένη μετά από πολλές δυσκολίες όταν έφτασε στην Παλαιστίνη το 326 μ. Χ., θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) κ.κ. Βενέδικτος (κατά κόσμον Γεώργιος) Τσεκούρας, ο οποίος μάλιστα έχει γεννηθεί στα Καλάβρυτα το 1957.

Όπως έχει γραφτεί, το Τίμιο Ξύλο αποτελείται από κέδρο, πεύκο και κυπαρίσσι, το οποίο οι προσκυνητές των Αγίων Τόπων, το συναντούν και στις δύο μορφές του: την φυσική σαν δέντρο και στον Ι.Ν. της Αναστάσεως, σαν προσκύνημα, το εμποτισμένο Τίμιο Ξύλο, με τις θείες ρανίδες αίματος του Σταυρωθέντος Χριστού. Θεωρείται Ζωοδόχο (γιατί δέχτηκε το Αίμα της ζωής του Χριστού) και Ζωοπάροχο, εκ του πρώτου θαύματος (και όχι μόνο) κατά την ανεύρεσή του από την Αγία Ελένη, της αναστάσεως της νεκρής διερχόμενης Ιουδαίας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Βενέδικτος εκάρη Μοναχός το 1976 στην ιερά μονή της Αγίας Λαύρας ενώ πήγε στα Ιεροσόλυμα το 1982 και εντάχθηκε στους κόλπους της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος.

Τον Φεβρουάριο του 1998 εξελέγη και χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Γάζης και το 2000 διορίστηκε Πατριαρχικός Επίτροπος στο Αμμάν για να προαχθεί ένα χρόνο αργότερα σε Μητροπολίτη Φιλαδελφείας.

Στην επιστασία και φροντίδα του ανηγέρθησαν πολλοί ιεροί ναοί όπως των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Marj el Hamam. Είχε συνοδεύσει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων  Διόδωρο (εκοιμήθη στις 20 Δεκεμβρίου του 2000) σε πολλές επίσημες επισκέψεις.

*Να προσθέσουμε πως μόλις έρθει το Τίμιο Ξύλο και ολοκληρωθεί η υποδοχή με τη δέουσα εκκλησιαστική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια, θα ακολουθήσει η ακολουθία των τρίτων Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει για να το προσκυνήσει ο κόσμος έως και το πρωί της 15ης Μαρτίου 2018. Καθημερινά θα τελούνται Θείες λειτουργίες και ακολουθίες στο ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις