Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μέτρα για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος

Μέτρα για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Ανδ...

"Η χώρα βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη στη φύλαξη των ανατολικών μας συνόρων"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Ανδρέας  Τριανταφυλλόπουλος στην παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής μεταναστών τόνισε:

«Μπροστά σε αυτό το κύμα των μεταναστευτικών ροών η χώρα βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη στη φύλαξη των ανατολικών μας συνόρων, απροετοίμαστη στη φύλαξη των πυλών εξόδου (Λιμάνι της Πάτρας, Λιμάνι της Ηγουμενίτσας), απροετοίμαστη να καταπολεμήσει τα κυκλώματα λαθρεμπόρων και σωματεμπόρων, απροετοίμαστη στο να διαχειριστεί όλο αυτό τον κόσμο στο επίπεδο της διαμονής, της σίτισης καθώς και της περίθαλψης. Απροετοίμαστη στο νομικό επίπεδο και στην παροχή ασύλου. Απροετοίμαστη στο να διαπραγματευτεί το θέμα της λαθρομετανάστευσης, τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με την Τουρκία. Δυστυχώς για όλα αυτά τα θέματα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδιαφόρησε προκλητικά δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα.

Η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ αξιολόγησε ως μείζον πρόβλημα το μεταναστευτικό. Για το λόγο αυτό σχεδίασε μια  ολοκληρωμένη πολυεπίπεδη πολιτική με διαπραγματεύσεις, στην ΕΕ και στην Τουρκία. Ανέπτυξε τη δύναμη FRONTEX στα ανατολικά μας σύνορα, ενώ φέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την παροχή Ασύλου για τους μετανάστες που το δικαιούνται. Με βάση το Νομοσχέδιο αυτό δημιουργείται αυτοτελής υπηρεσία παροχής ασύλου στελεχωμένη με εξειδικευμένα άτομα με διοικητική εμπειρία και γνώση».

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στην Πάτρα, κάνοντας αναφορά στα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις περιοχές κοντά στο λιμάνι της Πάτρας και ζήτησε από τον κ. Παπουτσή, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την άμεση ενίσχυση του λιμενικού σώματος και των αστυνομικών δυνάμεων με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα μέσα για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών. «Έτσι ώστε να υπάρχει άρτια φύλαξη του λιμανιού που θα καταστήσει το λιμάνι της Πάτρας μη ελκυστικό πόλο για τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων και τους μετανάστες. Επιτέλους η πόλη της Πάτρας πρέπει να πάψει να είναι όμηρος αυτής της νοσηρής κατάστασης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις