Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φ...

Διαφωνούν με το άνοιγμα του επαγγέλματος

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απειλούν οι φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε πως η πρόταση που θα εισηγηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών Αθήνας και Πειραιά το απόγευμα της Τετάρτης θα είναι 48ωρη απεργία και διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι φαρμακοποιοί συναντήθηκαν την Δευτέρα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τους είπε πως όποιος φαρμακοποιός επιθυμεί θα μπορεί να λειτουργεί το φαρμακείο του και το Σάββατο τις ώρες που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, καθώς επίσης, ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί το θέμα της αδειοδότησης.

Όπως σημειώνει το BHMA online, οι φαρμακοποιοί δύνανται να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους την άδεια για την ίδρυση και τη λειτουργία του φαρμακείου. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να την πουλήσουν.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι υπήρξαν πιέσεις εκ μέρους της τρόικας προκειμένου να θεσπισθεί ένα μέτρο το οποίο να συνιστά ευθέως απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, και κάλεσε τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών να προτείνουν άμεσα άλλη λύση.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, ενώ θέτουν και το ζήτημα της τακτοποίησης των χρεών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις