Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρομοκρατικές ενέργειες οι έκρήξεις στη Στοκχόλμη

Τρομοκρατικές ενέργειες οι έκρήξεις στη Στοκχόλμη

Σύμφωνα με Σουηδό αξιωματούχο

Για «τρομοκρατικά εγκλήματα» έκανε λόγο σουηδός αξιωματούχος, αναφερόμενος στις βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Στοκχόλμης, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν δύο.

"Διενεργούμε έρευνα για τα τρομοκρατικά εγκλήματα βάσει της σουηδικής νομοθεσίας. Στο στάδιο αυτό δεν αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού για απειλή της ασφάλειας», δήλωσε ο Αντερς Τόρνμπεργκ επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία είναι αρμόδια για τα μέτρα ασφαλείας.

Ηχητικό μήνυμα στα σουηδικά και τα αραβικά που εστάλη μέσω του διαδικτύου στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT και στην υπηρεσία πληροφοριών, προειδοποιούσε για τις εκρήξεις και κατήγγελλε τις επιθέσεις κατά του Ισλάμ από τη Σουηδία κυρίως στο Αφγανιστάν. Στο μήνυμα αυτό αποκαλείται «γουρούνι» ο σουηδός σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές απειλές για τη ζωή του επειδή σκιτσάρισε τον Μωάμεθ με κεφάλι σκύλου.

«Δε γνωρίζω λεπτομερώς το περιεχόμενο του μηνύματος, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι εκφράζει δυσαρέσκεια για τη Σουηδία», πρόσθεσε ο Τόρνμπεργκ. «Εχουμε στρατιωτικές δυνάμεις σε άλλες χώρες και έχουν ειπωθεί άσχημα πράγματα για τον προφήτη ...», πρόσθεσε ο Τόρνμπεργκ αναφερόμενος στο μήνυμα.

Απαράδεκτες οι επιθέσεις

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ δήλωσε ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Στοκχόλμη δεν είναι «ούτε επιθυμητές, ούτε αποδεκτές» σε μία κοινωνία όπως αυτή της Σουηδίας και προειδοποίησε κατά των βιαστικών συμπερασμάτων.

«Είναι απαράδεκτο επειδή η Σουηδία είναι μία χώρα όπου η κοινωνία είναι ανοιχτή, μία κοινωνία ανοιχτή που έχει αποδείξει τη βούλησή της να δει τους ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και όσους δεν πιστεύουν και έχουν διαφορετικό παρελθόν να ζουν ο ένας κοντά στον άλλο, μία κοινωνία όπου η δημοκρατία λειτουργεί καλά» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις